Apetor z Norska fanoušky bavil svéráznými videi o otužování.
Apetor miloval otužování a popíjení vodky
V ledové vodě jezera zůstal příliš dlouho, dostal se do hypotermického šoku a utopil se.
V ledové vodě jezera zůstal příliš dlouho, dostal se do hypotermického šoku a utopil se.
V ledové vodě jezera zůstal příliš dlouho, dostal se do hypotermického šoku a utopil se.
13
Fotogalerie

Tragické osudy: Otužilec natočil video „Nejsem mrtvý“ a pět dní na to se utopil v jezeře

Svérázný norský otužilec se na YouTube proslavil krátkými videi ze svých zimních dobrodružství. Koupal se v zamrzlém jezeře nebo ve vaně plné ledu, válel se v horách sněhu, potápěl se pod ledem a u všeho popíjel vodku plnými doušky. Zda měl takříkajíc pár promile v žíle i v době své smrti, není jasné. Zemřel totiž právě při natáčení videa - při bruslení se s ním prolomil led. Vytáhli ho až potápeči, zachránit se ho nepodařilo.

Vlastním jménem Tor Eckhoff točil videa už od roku 2006. Populárním se ale stal až o pět let později, kdy začal natáčet zábavné snímky, které obsahovaly jeho nejoblíbenější věci - zimní přírodu, otužování, extrémní kousky a spoustu vodky! Během dalších deseti let nasbíral celkem 1,2 milionu odběratelů.

Jeho videa se stávala často i terčem kritiky, zvláště kvůli tomu, že propagovala poměrně nebezpečnou kombinaci zima plus alkohol. Apetor, jak si Eckhoff říkal, ve videích mluvil jen málokdy, zato vydával zvuky například jako tuleň. Oblíbeným kouskem byla jízda na bruslích na zamrzlém jezeře, při které si v pohybu pomáhal motorovou pilou!

V roce 2018 Apetorovi diagnostikovali rakovinu konečníku. Uvedl, že příčinou nebyl jeho životní styl ale chronické střevní záněty. Podstoupil operaci i léčbu a skončil s kolostomií. Hlavní bylo, že přežil a ve svých dobrodružstvích pokračoval. Na své 57. narozeniny natočil video s názvem „Nejsem mrtvý“.

To se pět dní poté ukázalo jako smutná hříčka osudu. Apetor totiž vyrazil natáčet na zamrzlé jezero další jízdu na bruslích, propadl se s ním ale led. Svědci zaslechli jen volání o pomoc, a tak zavolali záchranáře. Apetora z vody vytáhli až potápeči, ale bylo už pozdě. Lékaři se ho pokoušeli zachránit ještě v nemocnici. Marně.