Ve snímku Zjizvená tvář si diváci užijí hned několik pořádně krvavých úmrtí
Říká se, že šlo o Al Pacinovu životní roli, hlavně kvůli tomu, že kokain, který ve filmu šňupe, byl pravý.
Říká se, že šlo o Al Pacinovu životní roli, hlavně kvůli tomu, že kokain, který ve filmu šňupe, byl pravý.
Finální ránu z brokovnice už nepřežije a z balkónu padá přímo do bazénu a všude stříká zkrvavená voda.
Finální ránu z brokovnice už nepřežije a z balkónu padá přímo do bazénu a všude stříká zkrvavená voda.
27
Fotogalerie

Ikonické scény usmrcování: Je libo slupnutí dinosaurem, usmažení v Bondovce nebo slzy na Jacka z Titanicu

Smrt je součástí života, a tak pochopitelně musí i ve filmu hrát velkou roli. Na plátně si navíc režisér, scénárista a herec může vyzkoušet to nejbrutálnější, nejděsivější nebo prostě jen nebizarnější umírání. Třeba ve snímku Zjizvená tvář si jich diváci užijí hned několik. Mafiánská krvavá řežba končí scénou zabití Tonyho Montany, kterou přesila ozbrojenců rozstřílí na kusy. Finální ránu z brokovnice už nepřežije a z balkónu padá přímo do bazénu a všude stříká zkrvavená voda. Říká se, že šlo o Al Pacinovu životní roli, hlavně kvůli tomu, že kokain, který ve filmu šňupe, byl pravý. Ale jak to bylo ve skutečnosti?

Miliardu dolarů vydělali tvůrcům Jurského parku dinosauři a jejich krvelačné čelisti. Spielberg se na usmrcovacích scénách v tomhle filmu opravdu vyřádil, protože existuje asi tisíc způsobů, jak by vás prehistoričtí ještěři mohli zabít. Většinou do toho ale zapojí své ostré zoubky. Jednoho muže slupne T-Rex přímo ze záchodové mísy, dalšího roztrhá rozezlený prcek. Spielberg má se smrtí svých postav v zubech obřích tvorů ale už nemalé zkušenosti - stačí si vzpomenout na film Čelisti.

Kdyby na našem seznamu chyběl James Bond, byla by to velká škoda. Agent s povolením zabíjet ve všech svých inkarnacích a filmech prošel kolem tolika různých úmrtí, že má určitě pořádně děsivé sny. I když popravdě ty nejšílenější často způsobil on sám! Třeba ve filmu Goldfinger usmaží padoucha ve vaně elektrickou lampou. Jak šokující! Smrt ve filmu ale dokáže být také srdcervoucí. Vzpomeňte si na umírání Boromira v Pánovi prstenů nebo Jacka ve filmu Titanic.