Sláva konzumu ve filmu Rolničky, kam se podíváš
V tomhle filmu svátky klidu a míru nehledejte
Arnold Schwarzenegger dokazuje, že mu jdou i komedie
V tomhle filmu svátky klidu a míru nehledejte
Sláva konzumu ve filmu Rolničky, kam se podíváš
44
Fotogalerie

Nejdivnější Santové z celého světa na snímcích a příšerný film, ve kterém dostali pořádně na budku

Zažil to snad každý rodič - dítko si na Vánoce vymyslí totálně nesmyslnou hračku, kterou prostě nejde sehnat. Je pravda, že v dnešní době jsou před svátky na konzumenty v obchodech dobře připraveni, tak tomu ale nebylo v polovině 90. let. Aspoň o tom vypovídá film Rolničky, kam se podíváš v hlavní roli s Arnoldem Schwarzeneggerem, který se pro svého synka snaží sehnat figurku akčního hrdiny Turbomana.

Vsadíme se, že tolik překážek a nástrah jako Arnold jste kvůli nákupu nikdy nemuseli překonat, navíc kvůli nákupu obyčejné hračky. Jenže tam, kde by se jiný vzdal, známý svalovec zapojí všechny síly a intelekt, aby dokázal nemožné a...koupil jednu zpropadenou figurku pro svého syna k Vánocům. Zápletka tohohle vánočního filmu z roku 1996 je tak pitomá, až je vlastně geniální. Dokonce natolik, že ji v dalších jiných filmech a seriálech často zopakovali.

Konzum má prostě ve Státech svou hluboce zakořeněnou tradici. Každý svátek zde je hlavně o nakupování - včetně svatého Valentýna nebo Díkuvzdání (záběry z obchodů na černý pátek jsou toho dostatečným důkazem). A tak asi ani není divu, že film inspirovaly reálné události nákupního šílenství kolem látkových panenek Cabbage Patch s vlasy z bavlněných provázků z 80. let. V roce uvedení filmu do kin ale Amerika prošla další vánoční horečkou kolem hračky Tickle Me Elmo, která jako by film dokonale zkopírovala.

Patrně nejpovedenější scénou z filmu Rolničky, kam se podíváš je ale ta, ve které se Arnold ve skladišti utká s hordou naštvaných Santů, kteří působí spíše jako tlupa ninjů. Jedním z nich je i profesionální wrestler Paul Wight, který dá Arnoldovi pořádnou nakládačku - aby také ne, tyčí se nad ním o celých 25cm. Nebyl by to ale Arnold aby jim nakonec nedal všem na budku.

Mladý, vysoký a namakaný Santa ale působí hodně divně. Jenže v Americe byste asi narazili na mnohem divnější individua v kostýmech Otce Vánoc. Až se člověku nezdá, že jsou někteří rodiče ochotní jim na klín posadit své potomky. Na to se ostatně podívejte v galerii.