Doris Murray vyhrála 125 milionů korun a nakládala s nimi neuvěřitelně zodpovědně - chtěla šetřit pro vnoučata a utrácela jen málo.
I ji ale našli rok po výhře mrtvou - ubodal ji její přítel.
I ji ale našli rok po výhře mrtvou - ubodal ji její přítel.
Doris Murray vyhrála 125 milionů korun a nakládala s nimi neuvěřitelně zodpovědně - chtěla šetřit pro vnoučata a utrácela jen málo.
5
Fotogalerie

Nejtragičtější vítězka loterie: Vyhrála přes 100 milionů a chtěla opustit přítele. Ten ji ubodal

Doris Murray po pohádkové výhře v loterii zůstala nohama na zemi. Nerozhazovala za nemovitosti, auta, plastiky nebo drogy, naopak - peníze si nechala posílat každý rok v "malých" částkách a plánovala založit spoření pro vnoučata. Jenže toho se nedožila, její přítel ji ubodal. Když si na něj došlápla policie, pokusil se jim ujet v autě, ve kterém se nakonec vyboural. Přežil a u soudu dostal za vraždu doživotí.

Doris Murray vyhrála na své jedenačtyřicáté narozeniny v roce 2007 krásných 5 milionů dolarů (asi 107 milionů korun). Oproti jiným výhercům zachovala chladnou hlavu a ačkoliv se jako mnoho jiných nechala vyfotit s gigantickým šekem, místo vybrání celé částky si od státní loterie nechala posílat každý rok částku téměř čtyři miliony korun.

V plánu měla jako matka čtyř už dospělých dětí založit pro svá vnoučata spoření. Sama ani nevlastnila auto. Asi rok po výhře došlo v jejím skromném domě, kde žila už před výhrou, k požáru. Podle policie šlo o nehodu. Doris poté prý uvažovala, že dům nechá zbourat a postavit znovu, toho už se ale nedočkala.

Začátkem května 2008 ji její přítel Derrick Lorenzo Stanley, se kterým žila několik let, zavraždil. Svědci ho viděli, jak opouští jejich domov celý zkrvavený. Když po něm policisté začali pátrat, rozhodl se jim ujet. Po dlouhé honičce se ale vyboural a se středně těžkými zraněními skončil v nemocnici.

Až později se ukázalo, že se Doris se Stanleym rozhodla rozejít, přála si ale, aby zůstali přáteli. Stanley s rozchodem evidentně nesouhlasil a milionářku ubodal. U soudu dostal doživotí a dalších několik měsíců navíc za obecné ohrožení a útěkem před policií. Peníze z výhry ale nepropadnou do neznáma - loterie je nadále v ročních platbách posílá právoplatným dědicům.