Britce Callie Rogers bylo teprve 16 let, když vyhrála v přepočtu 50 milionů korun.
Britce Callie Rogers bylo teprve 16 let, když vyhrála v přepočtu 50 milionů korun.
Britce Callie Rogers bylo teprve 16 let, když vyhrála v přepočtu 50 milionů korun.
Britce Callie Rogers bylo teprve 16 let, když vyhrála v přepočtu 50 milionů korun.
Během pár let peníze rozfofrovala za plastiky, drahá auta a drogy. Teď žije ze sociálních dávek.
15
Fotogalerie

Jak to dopadne, když šestnáctiletá holka vyhraje přes 50 milonů Kč? Podívejte, jak vypadá po pár letech

Stala se nejmladší výherkyní britské loterijní hry Lotto. Callie Rogers bylo teprve 16 let, když převzala šek na více jak 1,8 milionu liber (cca 53 milionů korun). Z pokladní se tak rázem stala neřízená střela. Peníze rozfofrovala za ty nejbanálnější věci, které byste asi od náctileté milionářky čekali - plastické operace, drahá auta a drogy. Dnes je jí 33 let a pobírá sociální dávky. Také usiluje o zvýšení věkové hranice sázení.

Callie pocházela z pěstounské rodiny. Pracovala v supermarketu jako pokladní za - na místní poměry - ubohou mzdu 106 korun na hodinu. Vsadila tiket ve hře Lotto a patrně nad tím nějak moc nepřemýšlela do doby než zjistila, že vyhrála pohádkovou sumu. Bylo jí pouhých 16 let, což je v Británii nejnižší hranice pro sázení.

Video placeholde
Tragické osudy výherkyň v loterii • Videohub

Puberťačka s penězi rozhodně nenaložila nijak rozumně. Vyhodila více jak 300 tisíc za dvě operace zvětšení prsou, téměř 9 milionů za oblečení, make-up a tetování, dva a půl milionu za sportovní auta a více jak sedm milionů za kokain. Naštěstí, než stačila peníze rozfofrovat, koupila sobě a své mámě dva domky.

Peníze utrácela za luxusní dovolené, výlety do Disneylandu a dárečky pro partnery. Něco rozpůjčovala kamarádům a příbuzným, kteří jí peníze nikdy nevrátili. Každou chvíli, když vyrazila do společnosti, se objevili „noví přátelé“, kterým platila pití. Na krk se jí během pár let také pověsila celá řada mladíčků, kteří zatoužili po bohaté přítelkyni. Před dvěma lety ji dokonce napadly dvě ženy, které si najala na hlídání psů. Bily ji pěstmi, kopaly a šlapaly na ní.

 

Callie skončila absolutně bez peněz - zůstal jí jen dům a auto, v současné době je na podpoře. Má tři děti, jedno z nich trpí dětskou mozkovou obrnou. Veřejně několikrát vystoupila proti tomu, aby děti mohly sázet. Byla by ráda, kdyby věková hranice stoupla na 18 let. Právě věk je totiž podle ní důvodem, proč se s milionovou výhrou nedokázala vypořádat rozumně.