V některých scénách měla vlasy přilepené k prsům

V některých scénách měla vlasy přilepené k prsům Zdroj: LCC

Řadu nahých scén hrála dublérka Brooke Shields
Brooke Shields bylo při natáčení teprve 14 let.
Řadu nahých scén hrála dublérka Brooke Shields
Brooke Shields bylo při natáčení teprve 14 let.
Řadu nahých scén hrála dublérka Brooke Shields
15
Fotogalerie

14letá Brooke Shields a její nahaté scény v Modré laguně. Jak to bylo doopravdy?

Film modrá Laguna určitě není považován za vrchol kinematografie, přesto se k němu diváci rádi vrací. Každého přitahuje něco jiného - krása opuštěných ostrovů, robinsonský příběh, romantika nebo božská a prakticky nahá Brook Shields. Jenže krasotince bylo v době natáčení teprve 14 let, a tak tělo, které ukazuje ve filmu, není její. O tom dokonce musela po uvedení filmu vypovídat i před Kongresem!

Ztroskotání na opuštěném ostrově je jedním z nejoblíbenějších motivů literatury i filmu. Modrá laguna byla původně inspirována knihou z roku 1908, režisér ale značně ubral co se týče nahoty a sexuálního obsahu. A to i kvůli faktu, že hlavní hrdinku hrála nezletilá herečka. Brooke Shields byla totiž jediná, kdo nabídku role neodmítl, i když její věk produkci přinesl mnohé problémy.

Scénář musel být značně upraven, místo toho aby byla postava po celou dobu natáčení nahá, skončila často oblečená. Jindy zase Brooke její dlouhé vlasy přilepili k hrudníku, aby jí nebyla vidět prsa. Dokonce najali i dublérku, ta původní si ale zlomila páteř, a tak ji nahradila zcela náhodou trenérka delfínů, která byla na place - měla totiž stejný typ postavy a s nahotou neměla problém.

Brooke pak také předvolali k výpovědi přes Kongres Spojených států, kde musela přísahat, že ona není ta nahá ve filmu. Oproti tomu její kolega Christopher Atkins hrál většinu nahatých scén sám - tehdy mu bylo už 18 let. Před natáčením prý musel každé ráno nahý stát na place a čekat až se na něm maskérka "vyřádí".

Ačkoliv byl Atkins o čtyři roky starší než Brooke byl o dost menší - ona měřila 178 cm, on 168 cm. Jenže muž by měl být přeci vyšší než žena, a tak musela Brooke většinu natáčení chodit v brázdách v písku, aby nepřevyšovala Atkinse. Na premiéře měla ještě o pět centimetrů víc. Atkins tvrdil, že to je jako když vedle něj stojí Socha svobody.

Film ale u kritiků těžce propadl - dokonce tak moc, že Brooke byla první herečkou, která obdržela Zlatou malinu za nejhorší ženský herecký výkon.