Když Ursula Andress téměř jako Afrodita vyjde z mořské pěny v krémových bikinách s armádním opaskem kolem boků, tají se divákům dech.
Dlouhé štíhlé nohy Daryl Hannah se ve filmu mění v ploutev, jejíž příprava maskérkám trvala hodiny.
V některých scénách měla vlasy přilepené k prsům
Když Ursula Andress téměř jako Afrodita vyjde z mořské pěny v krémových bikinách s armádním opaskem kolem boků, tají se divákům dech.
Moderní pohled na Andersenovu pohádku o malé mořské víle podal film Žbluňk! Krom toho ale přinesl i sexy odhalenou Daryl Hannah.
48
Fotogalerie

Ikonické scény z pláže: Nejslavnější plavky, odhalená plážová panna i nezletilá trosečnice

Recept na úspěšný kasovní trhák není nikterak složitý - stačí pořádně sexy herečka a nějaké odhalující prostředí, třeba pláž!

Že to funguje ostatně dokazují tři snímky, které se díky krasavicím v plavkách (nebo bez nich) staly doslova ikonickými. Nezapomenutelná je třeba Ursula Andress v bondovce Dr. No. Když téměř jako Afrodita vyjde z mořské pěny v krémových bikinách s armádním opaskem kolem boků, tají se divákům dech. Poklonou této scéně byl ostatně velice podobný záběr z Dnes neumírej, kdy z vody vychází Halle Berry. Moderní pohled na Andersenovu pohádku o malé mořské víle podal film Žbluňk! Krom toho ale přinesl i sexy odhalenou Daryl Hannah. Její dlouhé štíhlé nohy se ve filmu mění v ploutev, jejíž příprava maskérkám trvala hodiny. Tak trošku problematické byly plážové scény z Modré laguny - hlavní představitelce Brooke Shields bylo totiž teprve 14 let, scénář ale vyžadoval celou řadu nahých scén. Jak to režisér vyřešil, se můžete podívat ve videu.