Princ Charles si ji vzal ačkoliv miloval jinou ženu a Dianě to dával často najevo.
Princezna Diana je jednou z nejdůležitějších osobností britské monarchie
Princ Charles si ji vzal ačkoliv miloval jinou ženu a Dianě to dával často najevo.
Princezna Diana je jednou z nejdůležitějších osobností britské monarchie
Princezna Diana
22
Fotogalerie

Tragické osudy: Diana měla s Charlesem sex jednou za tři týdny a před smrtí spolu 7 let nespali

Bezesporu nejtragičtější osud měla princezna Diana. Ačkoliv se narodila do aristokratické rodiny, sňatek s princem Charlesem ji vynesl do zcela jiné společnosti a přinesl nevídané možnosti. Jenže manželství nebylo šťastné, Diana trpěla vážnými psychickými problémy, Charles ji podváděl, milence však měla i ona sama. Nerozuměli si - každý byl jako z jiného světa. Po rozvodu měla šanci na štěstí, tu ovšem zhatila dopravní nehoda, kterou Diana ani její nový partner nepřežili.

Ačkoliv byla Diana dokonalým obrazem moderního člena královské rodiny, zkostnatělý majestát často dost narušovala. Netoužila plnit slepě veškeré zvyklosti a tiše přehlížet ústrky vůči sobě samé. Možná právě proto nebyla jako princezna v životě spokojená. Její manželství s Charlesem bylo z jeho strany vypočítavé - jeho láska Camilla Parker Bowles rodině nebyla dost dobrá, zvolil proto cestu nejmenšího odporu a vzal si naivní a nevinnou Dianu, o které mu muselo být jasné, že ji veřejnost bude milovat.

To se také stalo, on sám byl ale podle Diany ve vztahu odtažitý a nikdy jí nebyl oporou. Diana trpěla bulimií, náročné povinnosti ji stresovaly a chladné prostředí královské rodiny ji ničilo - ubližovala si, dokonce se několikrát pokusila o sebevraždu. Jejich manželství naznalo prvních problémů brzy po svatbě (nebo dokonce před ní, to se totiž Diana dozvěděla o Camille, se kterou se Charles dál stýkal). Nepomohlo ani narození dvou synů.

V roce 1992 se na kameru svěřila, že jejich sexuální život prakticky skončil už po narození prince Harryho. „Charles po mně sex moc nechtěl. Jednou za tři týdny a pak to zhruba před šesti sedmi lety vyšumělo úplně.” Oba si vydržovali milence - Charles nepřekvapivě Camillu, Diana měla nápadníků víc. Ten, který ji učaroval nejvíc, její bodyguard, zemřel tragicky při nehodě na motorce. Veřejnost navíc pojala podezření, že princ Harry není syn Charlese ale Dianina milence Jamese Hewitta, který je mu značně podobný.

Koncem roku 1992 začal pár oficiálně žít odděleně, k rozvodu došlo ale až roku 1996. Téměř přesně rok poté Diana a její partner Dody Al-Fayed zemřeli při dopravní nehodě v pařížském tunelu. Jejich řidič - patrně opilý - při útěku před paparazzi jel příliš rychle a ztratil kontrolu nad vozem. Dianu sice ještě živou převezli do nemocnice, zde ale lékaři zjistili, že se její srdce přesunulo z levé na pravou stranu hrudního koše a roztrhla se jí plicní tepna. Mohli už jen konstatovat smrt.