Nejskandálnější erotické filmy: Sexuální vztah plný úchylek končící vraždou klienta. Šokující příběh reálné japonské prostitutky

Nejskandálnější erotické filmy: Sexuální vztah plný úchylek končící vraždou klienta. Šokující příběh reálné japonské prostitutky Zdroj: Surrogate

Korida lásky z roku 1977 je prvním filmem, který obsahuje několik scén nepředstíraného sexuálního styku.
Jednoduchý a přímočarý děj je zcela zastíněn bořením sexuálních tabu - pár milenců vyzkouší všemožné sexuální techniky včetně erotické strangulace.
Režisér a autor scénáře Nagisa Óšima se dokonce za film musel zpovídat před soudem.
Korida lásky z roku 1977 je prvním filmem, který obsahuje několik scén nepředstíraného sexuálního styku.
Jednoduchý a přímočarý děj je zcela zastíněn bořením sexuálních tabu - pár milenců vyzkouší všemožné sexuální techniky včetně erotické strangulace.
18
Fotogalerie

Nejskandálnější erotické filmy: Reálný vztah japonské prostitutky plný zvráceností skončil vraždou klienta

Skutečnou událostí bývají inspirované filmy nejrůznějších žánrů, asi byste to ale nečekali u erotického thrilleru. Korida lásky je pochopitelně mnohem víc než jen erotickým snímkem - v historii filmu patří mezi ty nejskandálnější, ať už zobrazením nesimulované soulože či brutálním a krvavým závěrem. Jako mnoho jemu podobných byl po světě vesměs kritizován a často cenzurován či rovnou zakázán.

Režisér a autor scénáře Nagisa Óšima musel kvůli striktním japonským zákonům film natáčet jako dílo francouzské produkce, do Francie také pak musel film poslat  na střih a postprodukci. Za své dílo se dokonce musel zpovídat před soudem. A proč to všechno? Korida lásky z roku 1977 je totiž prvním filmem, který obsahuje několik scén nepředstíraného sexuálního styku.

Jednoduchý a přímočarý děj je zcela zastíněn bořením sexuálních tabu - pár milenců vyzkouší všemožné sexuální techniky včetně erotické strangulace. Ta se nakonec muži stane osudnou, jeho milenka Sada ho uškrtí. Tím ale film nekončí - Sada mrtvole uřízne penis a později s ním uvnitř sebe chodí po městě.

Óšima se inspiroval reálnými událostmi skutečných lidí. V roce 1936 japonská geisha uškrtila svého milence a uřízla mu genitálie, které pak nosila v kapsách kimona. Za zločin skončila i ve vězení.

Film pochopitelně nebyl přijat zrovna vroucně - čekala ho cenzura a zákazy, některé trvají dodnes. Kritikové ovšem oceňují hluboký smysl děje - destrukci lidské duše ve vztahu založeném pouze na sexu a pudech. Zároveň je snímek oslavován pro estetizaci scén plných pornografie. 

Film při svém prvním promítání na filmovém festivalu v Cannes zažil nebývalý zájem a celkem muselo být zorganizováno 13 promítání, což je dodnes festivalový rekord. Bezkonkurenčně nejlepší reakcí byla patrně ta portugalského arcibiskupa města Braga, Eurico Dias Nogueira, který měl prohlásit, že se z deseti minut filmu dozvěděl více než za celý svůj život. Ostatně. Podívejte se do galerie