Učitel William David Sanders se snaží zachránit studenty, kteří se během masakru na Columbine High School nacházeli v jídelně. Zemřel na dva výstřely do hrudi. Spolu s ním Eric Harris (18) a Dylan Klebold (17) zastřelili 20. dubna 1999 dvanáct studentů.

Učitel William David Sanders se snaží zachránit studenty, kteří se během masakru na Columbine High School nacházeli v jídelně. Zemřel na dva výstřely do hrudi. Spolu s ním Eric Harris (18) a Dylan Klebold (17) zastřelili 20. dubna 1999 dvanáct studentů. Zdroj: boredpanda.com

Jeden z nejlepších světových parkouristů Pavel Kašin z Petrohradu a jeho poslední (bohužel nepovedený) trik - salto v zad na metr široké římse v roce 2013. Záběry pořídili jeho kamarádi Vladimir Lapik a Saša Bitkov. Ti se parkouru věnují i nadále.
Princezna Diana 30.8.1997 uniká bulvárním novinářům. Nalevo bodyguard Trevor Rees-Jones a napravo údajně opilý řidič Henri Paul, který nezvládl rychlou jízdu a v tunelu narazil do zdi.
Snímek před pádem letu Japan Airlines 123. 12. srpna 1985 stroj Boeing 747SR, který jej obsluhoval, vyslal nouzový signál a půl hodiny poté po neřízeném letu narazil do hory Takamagahara. Na palubě se nacházelo celkem 524 osob. Přežily pouze 4.
Gorila Harambe tesně před tím, než byla zaměstnanci ZOO v americkém Ohiu v roce 2016 zastřelena. Do jejího výběhu totiž spadlo tříleté dítě
Herec Paul Walker v tomto autě o několk minut později uhořel.
24
Fotogalerie

Vteřiny před katastrofou. 24 fotografií, které zachytily okamžik krátce před tragédií

Cílem většiny fotografů je zachytit zajímavý okamžik. Jednoduše být ve správný čas na správném místě. 

Následující fotogalerie je smutnou přehlídkou tohoto rčení. Snímky z ní byly totiž vždy pořízené krátce před velkou tragédií. Fotografové na nich zvěčnili poslední chvíle vlastního života, nebo života lidí před jejich objektivem.

Ať už jde o snímek nicnetušících cestujících v letadle, návštěvu Niagarských vodopádů, jejíž průběh si mladá rodina jistě nepředstavovala ani v těch nejděsivějších snech nebo obyčejný autoportrét tuláka. Většina těchto fotografií, až na pár opravdu děsivých, není na první pohled ničím výjimečná. Pouze příběhem, který je provází.