S Mauriziem se seznámili koncem šedesátých let a Gucci byl Patrizií doslova očarovaný.

S Mauriziem se seznámili koncem šedesátých let a Gucci byl Patrizií doslova očarovaný. Zdroj: Profimedia

V roce 1995 Maurizia zastřelil vrah z projíždějícího auta, když ráno mířil do práce.
S Mauriziem se seznámili koncem šedesátých let a Gucci byl Patrizií doslova očarovaný.
V roce 1995 Maurizia zastřelil vrah z projíždějícího auta, když ráno mířil do práce.
V roce 1995 Maurizia zastřelil vrah z projíždějícího auta, když ráno mířil do práce.
Před nedávnem se jí dokonce podařilo vysoudit právo na roční rentu, kterou jí manžel slíbil před smrtí.
20
Fotogalerie

Černé vdovy: Zhrzená exmanželka nechala zavraždit slavného Gucciho kvůli mladé milence

Oblečení a doplňky Gucci nosí statisíce lidí, pochopitelně jen těch, kteří si módu prominentní značky mohou dovolit. Jen málo z nich ale bude znát tehdejšího majitele a vnuka zakladatele firmy Maurizia Gucci a jeho pohnutý osud. Když ho v roce 1995 zastřelili na cestě do práce, nikdo asi nečekal, že za vraždou stojí jeho exmanželka Patrizia Reggiani. Vše kvůli penězům, mladé milence a prý i Gucciho nezájmu o ni.

V den, kdy byl Gucci zavražděn si Patrizia do deníku napsala jedno jediné slovo: „Ráj.“ I to bylo jedním z důkazů, které proti ní vznesli u soudu. S Mauriziem se seznámili koncem šedesátých let a Gucci byl Patrizií doslova očarovaný. Vzali se v roce 1972, ačkoliv byl Gucciho otec Rodolfo proti. Štěstí krásnému páru ale dlouho nevydrželo. Už po 13 letech bylo manželství v troskách, rozvod se táhl dalšách deset let.

Patrizii šlo samozřejmě o peníze. Jenže Gucci nejdříve prodal polovinu firmy bahrajnské společnosti a po pár letech jim prodal i zbytek. Přišel si sice na slušný peníz, exmanželku ale vyplácet příliš nechtěl. Nakonec se dohodli na v přepočtu 28 milionech korun ročně. V roce 1995 ale Maurizia zastřelil vrah z projíždějícího auta, když ráno mířil do práce.

Policie dlouho tápala, nakonec jim ale náhodný svědek pomohl rozkrýt celou pravdu. Patrizia, kterou patrně naštvalo i to, že si Maurizio našel mladší milenku a plánoval s ní svatbu, si najala přes prostředníka vraha a manžela za smluvených 8 milionů korun nechala zabít.

 

U soudu se nikdy nepřiznala, ačkoliv její výroky jí přiliš nepomohly. Tvrdila, že nad tím, že ho zabije, přemýšlela, prý stejně jako každá jiná žena. Nahrála mu i nenávistný vzkaz na záznamník, který končil slovy: „Pro tebe si peklo teprve přijde.“ A dokonce se ptala právníka, co by se stalo, kdyby se manžela zbavila. Za úkladnou vraždu dostala 28 let natvrdo. Odseděla 18 let a byla propuštěna za dobré chování. Před nedávnem se jí dokonce podařilo vysoudit právo na rentu, kterou jí manžel slíbil před smrtí. Nemorální? Ano. Protiprávní? Ne. Aspoň tak to v rozsudku uvedl soudce.