Líbí se vám na ženách zarostlé podpaží?

Líbí se vám na ženách zarostlé podpaží? Zdroj: vintag.es

Herečka Lola Kirke předvedla své zarostlé podpaží.
Zpěvačka Myley Cyrus si podpaží také neholí.
Britská zpěvačka Pixie Lottová vyrazila na premiéru s chlupatým podpažím.
Portugalská herečka Dalila Carmo, 1996
Madonna fotku s neoholeným podpažím vystavila na Instagramu.
16
Fotogalerie

12 slavných žen, které se v minulosti nestyděly za své ochlupení. Jak jste na tom vy?

Byly doby, kdy se nikdo nad zarostlým podpažím ani nepozastavil. Dnes je žena, která své tělo dlouhodobě neudržuje bez ochlupení označována za špindíru, bioženu, přírodňačku nebo lesaňu. Sem tam se ale najdou výjimky.

Trend oholených podpaží začal ve světě před více než sto lety. Psal se květen 1915 a do módy se díky časopisu Harper’s Bazaar, kde se poprvé objevily, dostávaly šaty s odhalenými rameny. Stačilo pět let, aby si je oblíbily moderní ženy po celém světě. S tím také přirozeně odstartovala obrovská mediální masáž firem vyrábějící žiletky a pěny na holení. A ta bez přestávky přetrvává dodnes.

Jednou za čas se mezi známými osobnostmi objeví žena, která v rámci boje za přirozenou krásu vyrazí do společnosti s neoholeným podpaždím.

Udělala to tak například Julia Roberts během premiéry romantické komedie Notting Hill (1999), a několik dalších týdnů díky tomu plnila přední stránky bulvárních novin po celém světě.

Také zpěvačka Madonna nás s železnou pravidelností zásobuje fotografiemi jejího podpaží, které si dokonce barví podle aktuálního tónu svých vlasů. Zahanbit se před svou starší kolegyní nenechala ani Miley Cyrus. Ta si chloupky před šesti lety obarvila dokonce na zářivě červenou.

Tyto "módní výstřelky" jsou ale stále brané jako cílená provokace a v běžné západní společnosti ženy preferují spíše hladkou kůži před zarostlým strništěm.

Prohlédněte si fotogalerii žen, které se v minulosti za své ochlupení nestyděly. Patříte mezi ně, nebo vám jen pomyšlení na zarostlé podpaží způsobuje nevolnost?