I v pokročilejším věku si Jane udržela svoji krásu. Pomohly jí k tomu však plastiky.

I v pokročilejším věku si Jane udržela svoji krásu. Pomohly jí k tomu však plastiky. Zdroj: Profimedia.cz

Herečka Jane Fonda byla ve své době označována za největší sexbombu filmového plátna.
Herečka Jane Fonda byla ve své době označována za největší sexbombu filmového plátna.
I v pokročilejším věku si Jane udržela svoji krásu. Pomohly jí k tomu však plastiky.
Herečka Jane Fonda byla ve své době označována za největší sexbombu filmového plátna.
Malá Jane se svým otcem Henrym Fondou.
44
Fotogalerie

Legendární kráska Jane Fonda: Život plný sexu, bulimie a plastik

Modelka, herečka, producentka, feministka a majitelka dvou Oskarů Jane Fonda oslavila své 83. narozeniny. A rozhodně na tento požehnaný věk nevypadá. I když její životní cesta by jí mohla na tváři udělat hromadu vrásek. V dětství byla znásilněna, její matka spáchala sebevraždu, 35 let trpěla bulímií a má za sebou také tři rozvody. Fonda, která bývala označována na světovou sexbombu, se ale se vším dokázala poprat s grácií. Možná až na to stárnutí... 

Krásná blondýnka se narodila 21. prosince 1937 v New Yorku herci Henrymu Fondovi a šlechtičně Frances. V dětství ji potkaly dvě nepříjemné věci, se kterými se musela vyrovnat, a které také ovlivnily její další život. Jako dítě byla znásilněna a navíc její matka spáchala sebevraždu.

V dospělosti se zapojovala do politiky. Byla odpůrkyní účasti Ameriky ve válce ve Vietnamu. Bojovala také za práva původních obyvatel USA. Protestovala proti válce v Iráku a násilí na ženách. Sebe sama často popisuje jako liberála a feministku. Navzdory svým postojům však přiznala, že je také velmi marnivá a dřív jí šlo hlavně o to, aby měla dokonalý zevnějšek. Proto podstoupila několik plastik, 35 let trpěla bulímií, aby si udržela hubenou postavu a byla schopná vykouřit krabičky cigaret. I když na veřejnosti propagovala zdravý životní styl a cvičení.

Jane Fonda byla za svůj život třikrát vdaná. Poprvé se provdala za režiséra Rogera Vadima, kterému porodila dceru Vanessu. Byli spolu osm let. Pak klofla politik Toma Haydena, se kterým má syna Troye. S tím se rozvedla po 17 letech. A jejím posledním manželem byl multimiliardář Ted Turner. Toho opustila v roce 2001. Co se týče intimního života, neměla si herečka rozhodně na co stěžovat. Jediné čeho prý lituje je to, že se nevyspala s Marvinem Gayem. „Můj oblíbený bývalý manžel Ted Turner vždycky říkal, že když je člověk dlouho bez sexu, tak na něj nakonec přestane mít chuť. Řekl tedy konkrétně ‚když nebudeš s nikým spát, tak ti zaroste‘. Asi měl pravdu. A myslím, že bych už nemohla mít sex, ani kdybych chtěla,“ řekla se smíchem herečka v pořadu Ellen DeGeneres s tím, že v jejím věku už sex opravdu nevyhledává.