Shera Falk tvořila s manželem Peterem pár dlouhé roky.

Shera Falk tvořila s manželem Peterem pár dlouhé roky. Zdroj: Profimedia.cz

Shera Falk tvořila s manželem Peterem pár dlouhé roky.
Peter Falk hrál svoji osudovou roli poručíka Columba rád.
Shera a Peter si spolu zahráli v seriálu Colombo.
Poručík Columbo byl pro Petera Falka osudovou rolí.
Peter Falk doma neměl paní Columbovou. Jeho manželka se častokrát objevila po jeho boku.
25
Fotogalerie

Skutečný život poručíka Columba: Manželství plné bouřlivých hádek a žádostí o rozvod

V seriálu poručík Columbo často mluvil o svojí ženě. Ta se na obrazovkách ale nikdy neobjevila. Minimálně ne jako postava paní Columbové. Reálná manželka Petera Falka si však zahrála v několika dílech. Shera Falk nebyla žádnou paní Columbovou. Ráda chodila na večírky, pózovala po boku svého manžela a byla s ním až do okamžiku jeho smrti.

Herec Peter Falk si neužil příliš klidné dětství. Lékaři mu totiž velmi brzo zjistili rakovinu, která způsobila, že přišel o oko. Místo něho dostal skleněné, ale nijak se kvůli tomu nehroutil. Mohl sportovat, hrát a měl navíc velký úspěch u žen.

Za svůj život byl dvakrát ženatý. Poprvé se oženil se spolužačkou z vysoké školy Alice Mayo. S tou si adoptovali dvě dcery a zůstali spolu 16 let. Po rozvodu ale herec sám dlouho nezůstal. Při jednom ze svých natáčení potkal svoji druhou manželku Sheru. Okamžitě se do ní zamiloval. Ani jednomu nevadilo, že je mezi nimi 22 let.

Shera však byla úplně z jiného těsta než Peter a než paní Columbová ze seriálu, ve kterém Peter zářil od roku 1971. Shera se rozhodně nikde neschovávala. Společnosti se nevyhýbala a ráda dělala manželovi doprovod na společenských akcích. On tam ale chodil jen z donucení. Radši byl doma a věnoval se malování. Tyto rozdílnosti vedly u Falkových doma k hádkám a jejich italský styl manželství byl v Hollywoodu známý. Dvakrát dokonce málem došlo k rozvodu, nakonec spolu ale dvojice vždy zůstala. Falk měl svoji ženu přese všechno rád, na hrob si nechal vyrýt „Nejsem tu, jsem doma se Sherou.“

Shera byla po manželově boku až do jeho smrti v roce 2011. Peter to v závěru neměl jednoduché. Trpěl totiž Alzheimerovou nemocí a párkrát ho nafotili papparazzi, jak zmateně bloudí po ulicích LA a hledá svoje auto, neupravený a mimo.

Po smrti oblíbeného herce Shera zdědila miliónový majetek a Falkovy obrazy. Miliónového majetku se dočkaly i adoptované dcery z prvního manželství, které se s Sherou neměly rády a jedna z nich ji dokonce obvinila, že se o manžela v jeho těžké nemoci nestará. Dcera však soud nakonec prohrála.

Vše o slavném detektivovi si přečtěte v novém tištěném Reflexu >>>

Reflex 51-52/2020Reflex 51-52/2020|Archív