Herečka strávila při natáčení filmu o Jamesi Bondovi několik dní v posteli s Seanem Connerym.

Herečka strávila při natáčení filmu o Jamesi Bondovi několik dní v posteli s Seanem Connerym. Zdroj: Profimedia.cz

Po Tsai Chin pojmenovali leoparda.
Čínská herečka Tsai Chin dobyla západní svět svojí krásou i talentem.
Čínská herečka Tsai Chin dobyla západní svět svojí krásou i talentem.
Herečka strávila při natáčení filmu o Jamesi Bondovi několik dní v posteli s Seanem Connerym.
Čínská herečka Tsai Chin dobyla západní svět svojí krásou i talentem.
16
Fotogalerie

Asijská bondgirl, po níž pojmenovali leoparda, v posteli zářila: Život Tsai Chin byl ale plný tragédií

Zahrála si ve dvou bondovkách: Žiješ jenom dvakrát, kde sváděla Seana Conneryho a v Casinu Royale s Danielem Craigem. Herečka Tsai Chin však rozhodně nebyla ženou pár rolí. Naopak. Může si gratulovat za to, že asijským herečkám otevřela cestu na západ, zahrála si s těmi největšími hvězdami a i přes tragické životní události se udržela mezi hollywoodskou špičkou. A co víc? Pojmenovali po ní leoparda.

Tsai Chin se narodila v Šanghaji jako dcera slavného operního pěvce Zhou Xinfanga a Lilian Qiu. Během svého dětství byla Chin svědkem koloniální okupace, japonské invaze do Číny, čínské občanské války a komunistického převzetí moci v roce 1949. Ještě než dosáhla dospělosti odcestovala studovat do Londýna, aby se stala herečkou. Byla první čínskou studentkou na Royal Academy of Dramatic Art London.

A první role na sebe nenechaly dlouho čekat. Tsai Chin zazářila jako bondgirl ve snímku Žiješ jenom dvakrát, kde měla postelové scény se Seanem Connerym. "Lidé se mě často ptají, jaké to bylo ležet v posteli se Seanem Connerym? Já odpovídám prostě...fajn. Lidé jsou často překvapení, že jsem bývala bondgirl" uvedla herečka pro Guardian. Zahrála si také ve filmech Klub šťastných žen, Gejša nebo ve snímku Tlumočnice.

Za svých mladých let se stala sexsymbolem. Lidé ji adorovali a režiséři s ní chtěli natáčet. Musela se ale vypořádat i s rasismem, sexuálními návrhy ze strany kolegů a nakonec i se smrtí rodičů, kterým se stala osudná kulturní revoluce v Číně. Zejména její matce, která během ní zemřela. "Byla originál. Odmala ve mě pěstovala sebehodnotu, že si mám vážit sama sebe. To mi v průběhu života hodně pomohlo, zejména v profesi, kterou jsem si vybrala. Na matku myslím opravdu každý den, jen co ráno vstanu. Myslím, že po tom všem co se jí stalo, jsem se mohla stát lepší herečkou, " zavzpomínala. Kromě smutných okamžiků ale zažila i ty radostné. Třeba když po ní pojmenovali leoparda. Tsai Chin si ho byla v ZOO pochovat a v tu chvíli se stala vtipná věc. Leopard přímo v jejím náručí vypustil směsici plynů, které herečce udělaly tak trochu nevolno.  

I když je dneska herečce 87 let, je stále plná energie. I jako postarší dáma se objevuje před kamerami. Zahrála si také v mnoha seriálech. Například v Agentech S.H.I.E.L.D. v Chirurzích nebo v Avatarovi: Legenda o Aangovi.