Joe Biden se svojí současnou manželkou Jill a syny Hunterem a Beauem.

Joe Biden se svojí současnou manželkou Jill a syny Hunterem a Beauem. Zdroj: Profimedia.cz

Joe Biden s dcerou Ashley.
Joe Biden s dcerou Ashley.
Hunter Biden gratuluje svému otci k vítězství v prezidentských volbách.
Joe Biden u hrobu svého syna Beaua.
Beau Biden byl právníkem. V roce 2015 však zemřel na rakovinu mozku.
16
Fotogalerie

Prokletá první rodina Prezidenta Bidena: Manželka a malá dcerka zemřely při autonehodě, syn na rakovinu

Joe Bidena si před pár dny americký lid zvolil jako svého 46. prezidenta. Ačkoliv se sympatický postarší pán na kamery a do objektivů fotoaparátů vždy směje od ucha k uchu, vždy mu v jeho životě do smíchu nebylo. Třeba v době, kdy přišel kvůli tragické autonehodě o část své nejbližší rodiny.

První manželkou Joe Bidena byla Nelia Biden. Oba dva pocházeli z opačných rodinných zázemí - ona byla vychovávána jako republikánka a presbiteriánka, on zase tíhnul k demokratům a patřil ke katolíkům. I přes připomínky rodičů se však po seznámení během jarních prázdnin na Bahamách vzali.

Nelia pracovala jako učitelka a Joe si dodělával práva a pomalu se začínal věnovat své politické kariéře. Ona byla údajně mozkem, který mu pomáhal v jeho politických začátcích. Nelia stála svému muži pevně po boku. Až do své tragické smrti v roce 1972.

Tehdy se Nelia vydala na nákup vánočního stromku. Vzala s sebou všechny tři děti - syny Beaua a Huntera a roční dcerku Naomi. Bohužel se však stala autonehoda a do Neliina auta narazilo nákladní auto. Nelia a Naomi byly na místě mrtvé. synové Beau a Hunter utrpěli těžká zranění. "Moje první vzpomínka je, že ležím v nemocniční posteli vedle bratra Beaua. Bylo mi kolem tří let. Pamatuji si, že můj bratr, který byl o rok a den starší než já mi několikrát za sebou opakoval, že mě miluje," řekl Hunter Biden při smuteční řeči po smrti svého bratra Beaua. Ten zemřel na rakovinu mozku v roce 2015.

Jak sám Joe Biden uvedl v několika rozhovorech, bylo to pro něj strašné období, kdy se chtěl vzdát svého úřadu. Nakonec v něm ale setrval. Přiznal také, že ho napadaly sebevražedné myšlenky. Z těžkého smutku mu však nakonec pomohly děti a po několika letech se znovu oženil za Jill Tracy Jacobs, se kterou má dceru Ashley.