Video placeholde
Akční scény z The Gray Mana patří k největším, jaké u nás byly kdy natočeny
Příběh The Gray Man se odehrává v prostředí tajných služeb a nájemných zabijáků
Herec Ryan Gosling se do Prahy přijel poprat s Policií ČR. Mimo jiné. Na filmu The Gray Man se v našem hlavním městě pracovalo pětadvacet natáčecích dní.
Zahraniční filmaři dál »devastují« Prahu: Hořící auto i připoutaný Gosling!
Natáčení The Gray Man: Hledáčku amerického týmu se nevyhnulo ani pražské hlavní nádraží. To se podle informací promění na Hauptbahnhof ve Vídni.
37
Fotogalerie

Přestřelky u Rudolfina, bazuka pod Hradem. Ve filmu The Gray Man zdemolují centrum Prahy na padrť

Na internetu se objevily první ukázky z amerického špionážního thrilleru The Gray Man od Netflixu, který se částečně odehrává v Praze. Pro tuto videoslužbu se jedná o nejdražší film v historii. Spolu s hlavními hrdiny tak ve filmu vystupují nejen známé lokace hlavního města, ale třeba i tuzemské tramvaje či policejní auta. Jak to vypadá, se můžete přesvědčit ve videu v úvodu článku.

Netflix v úterý 24. 5. zveřejnil trailer na jejich originální film The Gray Man. Do kin se film dostane 22. července. S rozpočtem $250 milionů, tj. zhruba 5 a tři čtvrtě miliardy Kč, se dostal na první příčku nejdražších filmů, které kdy Netflix udělal. Hlavní herecké role obsadili hvězdy jako Chris Evans, Ryan Gosling nebo Ana de Armas. Režírování se zhostilo bratrské duo Joa a Anthonyho Russových. Příběh vypráví o Courtu Gentrym (Ryan Gosling), přezdívanému The Gray Man. Tento bývalý agent CIA nyní pracuje jako profesionální zabiják. Během mise, na kterou byl vyslaný, zjistí, že tým, který ho měl zachránit, ho chce ve skutečnosti zabít. Po celém světě je pronásledovaný Lloydem Hansenem (Chris Evans), který se nezastaví, dokud Gentryho nezabije.

Jedna ze zajímavostí filmu je, že se odehrává i v Praze, kde byl částečně natočen. To znamenalo mimo jiné i mnohá dopravní omezení. Natáčelo se v pražském centru, jako třeba na náměstí Republiky, dále na Žižkově, Smíchově, v Holešovicích, Průhonicích či Karlíně. V traileru můžeme vidět přestřelku u Rudolfina, tramvaj, jak rozbíjí sloupy Bankovního domu na náměstí Republiky nebo obrněné vozy přejíždějící přes Mánesův most. Mimo Prahu se v Česku natáčelo i v Milovicích nad Labem.

Video placeholde
Z natáčení filmu Šedý muž / The Gray Man v Praze. • Blesk – D. Malík