Video placeholde
Brendan Gleeson jako Donald Trump
Jeff Daniels jako James Comey
Brendan Gleeson jako Donald Trump
Jeff Daniels jako James Comey a Kingsley Ben-Adir jako Barrack Obama
4
Fotogalerie

The Comey Rule: Seriál o vlivu Ruska na volby v USA míří na obrazovky. Kdo si zahraje Trumpa a kdo Obamu?

Bývalý šéf americké FBI James Comey se sešel mezi čtyřma očima s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Na podivné večeři po něm chtěl Trump bezpodmínečnou loajalitu. A to zejména v otázce vměšování Ruska do amerických voleb. Comey to odmítl a Trump ho vyrazil. Následně se rozjelo vyšetřování a Comey vypovídal o ruském vlivu před americkým kongresem. Exšéf amerických špionů napsal o svém turbulentním životě a nyní krátce před prezidentskými volbami míří na televizní obrazovky seriál s názvem The Comey Rule. Podívejte se na první ukázku.

Z knihy Jamese Comeyho se stal bestseller a úspěch se předpovídá i seriálové podobě The Comey Rule, kterou uvede 27. září televizní stanice Showtime. V Česku by se měl objevit buď na HBO či Netflixu, ale potvrzeno to ještě není. Hlavní role exšéfa FBI se ujme Jeff Daniels, který je známý třeba z filmu Blbý a blbější či seriálu Newsroom. Donalda Trumpa si zahraje irský herec Brendan Gleeson (exceloval např. V Bruggách, ale známý je i jako Pošuk Moody z Harryho Pottera). Už z traileru je patrné, že odvedl vynikající výkon a Trump je v jeho podání jako živý.

Není ale jediným americkým prezidentem, který se v seriálu objeví. Role Baracka Obamy se zhostil britský rodák Kingsley Ben-Adir, který se například objevil v poslední sérii Peaky Blinders či filmech Král Artuš: Legenda o meči a Cizinec ve vlaku. Celý seriál má jako showrunner na starosti Billy Ray, scénárista filmů Hunger Games či Kapitán Phillips.

Děj se bude točit kolem působení Jamese Comeyho ve funkci ředitele FBI. Dojde na kauzu uniklých e-mailů Hilary Clintonové, ruského zásahu do amerických voleb i následného vyšetřování, při kterém padnou i silná slova typu, že „Trump je Putinův agent“.  Pikantní je i skutečnost, že seriál dorazí na obravky téměř měsíc před americkými prezidentskými volbami a rozhodně nemá za cíl pomoct současnému prezidentovi.

Podívejte se na ukázku ve videu v úvodu článku. Myslíte si, že seriál The Comey Rule Trumpovi uškodí, nebo naopak pomůže? Dejte nám vědět do diskuze.