Netflix

Netflix Zdroj: profimedia.cz

Netflixové tipy na víkend: Temná detektivka, komiksový antihrdina, nebo vášnivá romantika

Víte co znamená termín bingewatching? Jedná se o praktiku sledování jednoho dílu seriálu za druhým. Streamovací služby jako jsou Netflix, nebo HBO Go nám tuto možnost rádi poskytují a tak tento trend neutichá, naopak se stává čím dál tím více populárním. Připravili jsme pro vás pár tipů na seriály a filmy, které jsou na Netflixu momentálně populární a stojí za zhlédnutí. Pokud vás tedy čeká lenošivý víkend, dejte šanci následujícím tipům.

The Sinner

Seriálová krimi antologie, která zkoumá, jak a proč obyčejní lidé páchají brutální zločiny. Seriál je pojmenován po románu Petra Hammesfahra z roku 1999, který slouží jako základ pro první sérii. Bill Pullman hraje policejního detektiva, který vyšetřuje zločiny spáchané nepravděpodobnými pachateli a pokouší se odhalit jejich motivaci. V každé sérii se objevuje pouze Pullman a zbytek obsazení se obměňuje v každé sérii.

Začíná příběhem mladé ženy, která se dopustí strašlivého násilí doprovázeného vztekem, a k jejímu překvapení netuší proč. Vyšetřovatel je případem posedlý a je odhodlaný odkrýt její minulost a zjistit, co se vlastně stalo. Pokud máte náladu na potemnělou seriálovou kriminálku s přesahem do tajemných zákoutí lidské mysli, The Sinner by mohlo být pro vás.

Rick and Morty

Rick and Morty je animovaná komediální sci-fi pro dospělé. Seriál sleduje neúspěchy cynického šíleného vědce Ricka Sancheze a jeho hodného, ale zoufalého vnuka Mortyho Smithe, který musí dělit svůj čas mezi normální domácí život a zběsilá interdimenzionální dobrodružství. Humor a nápaditost tvůrců Justina Roilanda and Dana Harmona nemá v animované tvorbě obdoby. Na Netflixu nedávno doběhla čtvrtá série a na pátou si nějaký čas počkáme. Na bingewatching Ricka a Mortyho je tedy vhodná doba.

Venom

Pro fanoušky filmů podle komiksových předloh Netflix nedávno přidal film Venom. Antihrdina ze světa Marvelu a dříve Spidermanův protivník se po dluhých spekulacích konečně v roce 2018 dočkal vlastního filmu. Role hlavního hrdiny se ujal britský herec Tom Hardy a navzdory negativním prvním ohlasům byl film nakonec úspěch. Další díl s názvem Venom: Let There Be Carnage, představující dalšího záporáka ze světa Spidermana, nás čeká již v roce 2021, takže pokud jste to jiř neudělali, je vhodná chíle se  Venomem seznámit.

Dark

Seriál německého původu, ovšem na Netflixu s možností sledování s anglickým dabingem. Dark je sci-fi thrillerová, napínavá podívaná s potěmnělou atmosférou, často přirovnávaná k fenoménu Stranger things. Odehrává se ve fiktivním městě Winden v Německu a příběh začíná zmizením dítěte, které odhaluje tajemství a skrytá spojení mezi čtyřmi odcizenými rodinami. Zlověstné spiknutí se táhne tři generace a díky časové anomálii v městečku Winden, sledujeme, jak se minulost, přítomnost i budoucnost odehrávají zároveň. Celá série zkoumá existenciální důsledky času a jeho účinky na lidskou přirozenost. Třetí série Dark vychází na Netflixu již tuto sobotu!

365 days

Pokud máte naopak chuť na něco z úplně jiného šálku. Film 365 dní v poslední době hýbe žebříčky Netflixu. Často přezdíváno jako „polské 50 odstínů šedi“, filmová novinka polského původu rychle získává příznivce. Děj sleduje mladou varšavskou ženu, která se stane obětí dominantního šéfa Sicilské mafie, který ji uvězní a dá jí jeden rok, aby se do něj zamilovala. Toto erotické drama je založeno na bestselleru „365 dní“ autorky Blanky Lipinské.