Rozpaky kuchaře Svatopluka

Rozpaky kuchaře Svatopluka Zdroj: Foto: Dana Kolářová, archiv

Karel Gott
Rozpaky kuchaře Svatopluka (1985). Zajímavost: Byl to první seriál, jehož děj mohli ovlivňovat diváci hlasováním (rozsvěcováním světel v bytech se měřil energetický odběr).
1971 - Seriál Kamarádi: Marek Eben coby Váleček se hned proslavil
1995 - Marek Eben a Klára Doležalová v pořadu O poklad Anežky České
1995 - Marek Eben a Klára Doležalová v pořadu O poklad Anežky České
12
Fotogalerie

ČT spouští nový „uklidňující“ kanál. Na obrazovky vrátí hity z archívu a hlasatelky

Nejprve se veřejnoprávní televize postarala o děti, a aby intelektuálně nezakrněly, zřídila pro ně televizní školu UčíTelka. Nyní se plánuje postarat i o důchodce: aby je udržela v bezpečí domova co největší část dne, plánuje dočasně spustit „klidný“ kanál ČT3.

Vysílat bude od pondělí 23. března od 9 do 17:25 hodin. Program má představovat „klidnou alternativu k ostatním programům ČT“, a dokonce se na něj po patnácti letech vrátí hlasatelky – jejich roli převezmou moderátorky magazínu Sama doma.

ČT3 se bude opírat o tři základní pilíře: praktické rady přinesou tematické magazíny, zpravodajský blok sdílený s Jedničkou a ČT24, vstoupí do vysílání jen v poledne. Po zbytek dne bude pro diváky připraven výběr archivních pořadů.

Mezi nabízenými tituly je například jeden z prvních seriálových počinů Jaroslava Dietla Eliška a její rod či předchůdce kulinářských reality show, seriál Rozpaky kuchaře Svatopluka, o jehož ději mohli diváci rozhodovat hlasováním. Časy minulé na nás dýchnou i z reprízy někdejšího populárně-naučného hitu České televize, soutěže O poklad Anežky České, která z herce Marka Ebena udělala žádaného moderátora.

Obživne Karel Gott i Miroslav Horníček

Chybět samozřejmě nesmějí ani vzpomínkové nebo střihové večery a talk show jako Hovory H po dvaceti letech s Miroslavem Horníčkem, Divadélko pod Věží s Marií Rottrovou či Zajíc v pytli Miloslava Šimka a Jiřího Krampola. A zazpívá dokonce i Karel Gott.  

Nová stanice počítá i s původním magazínem, jenž ponese název Život na třetí a natáčet se bude v televizních studiích v Brně a Ostravě. Slibuje informační i lifestylový servis od návodů k domácímu cvičení a dalšího trávení volného času až po praktické rady.

Novou stanici by měli operátoři nabídnout automaticky, naladit ji bude možné také v terestrickém vysílání.