Video placeholde
Andrej Babiš a exministr kultury Daniel Herman
Ředitelé filmového festivalu Jiří Bartoška a Ktryštof Mucha se šéfem ČEZu Danielem Benešem
Andrej Babiš a polský premiér Mateusz Morawiecki na návštěvě v Karlových Varech
Andrej Babiš a polský premiér Mateusz Morawiecki na návštěvě v Karlových Varech
Andrej Babiš a polský premiér Mateusz Morawiecki na návštěvě v Karlových Varech
14
Fotogalerie

Babiš bude Malou řešit v pondělí. Je to tvrzení proti tvrzení, snad post ministryně obhájí, říká premiér

Andrej Babiš vzal na návštěvu do Karlových Varů svůj polský protějšek Mateusze Morawieckého. Při té příležitosti řešil nejen česko-polské vztahy, ale vyjádřil se i o kauzách kolem ministryně spravedlnosti Taťány Malé. Podívejte se na jeho reakci ve videu.

Obklopen českými i polskými bodyguardy tak, že se k němu na metr mohl přiblížit jen polský premiér a Jiří Bartoška. Andrej Babiš se v Karlových Varech prošel jen pár metrů parkem kolem hotelu Pupp a pak vyrazil s policejní eskortou do hotelu Thermal. Odtud pak pokračuje do Bulharska na jednání s čínským premiérem.

Babiš upřednostnil jednání s Čínou a dalšími premiéry před řešením toho, že jedna z ministryň v jeho vládě opisovala ze dvou svých diplomových prací. „S paní Malou jsem se neviděl, nebyla tady a já jsem byl také pryč. Dneska odlétám do Bulharska na jednání a sejdeme se pravděpodobně v pondělí. Zatím se jí budou pravděpodobně velmi věnovat média a já věřím, že získá prostor post ministryně obhájit,“ řekl premiér.

Kromě polského premiéra se Andrej Babiš sešel v Karlových Varech i s řediteli festivalu Jiřím Bartoškou a Kryštofem Muchou. Dále s českými a polskými podnikateli, nechyběl bývalý ministr kultury Daniel Herman a objevil se i šéf ČEZu, Daniel Beneš, který v letošním roce odmítl filmový festival finančně podpořit.