Geoffrey Rushem, Boleslav Polívka a Benicio del Toro ve Varech

Geoffrey Rushem, Boleslav Polívka a Benicio del Toro ve Varech Zdroj: KVIFF.TV a.s.

Snímek All inclusive, jehož světová premiéra proběhla úspěšně na festivalu v Cannes, v hlavní roli s hvězdou britského filmu Paulem Mescalem.
Ghost Dog - Cesta samuraje
Geoffrey Rush ve filmu Záře
Geoffrey Rush ve filmu Záře
Bolek Polívka a Veronika Žilková ve filmu Zapomenuté světlo
26
Fotogalerie

Karlovarský festival pokračuje celý rok na streamovací platformě KVIFF.TV

56. ročník festivalu i v letošním roce mohli sledovat diváci po celém světě díky oficiální festivalové online televizi KVIFF.TV LIVE. Nejdůležitější momenty přímo z centra dění, stejně jako spousta originálních pořadů vytvořených k programu letošního ročníku jsou trvale dostupné na www.kviff.tv a najdete tam i celou řadu filmů. 

56. ročník karlovarského filmového festivalu skončil, ale KVIFF.TV běží dál. Kromě toho, že se stále můžete přenést v čase přímo na červený koberec nebo jakoukoliv jinou významnou událost jednoho z největších svátků filmu, obsahuje současná podoba KVIFF.TV nově také knihovnu více než 500 filmů, která divákům umožňuje zůstat v kontaktu s festivalem celý rok. Už nyní nabízí několik filmů z programu letošního ročníku, stejně jako trojici filmů, které jsou poctou čerstvému držiteli Ceny prezidenta festivalu Boleslavu Polívkovi.

Video placeholde
Přidaná projekce KVIFFTV • KVIFF.TV a.s.

„Jsme unavení, ale zároveň šťastní, že jste nás vy diváci tak úžasně podrželi. Vary však ještě neskončily, zůstaňte naladěni na festivalovou dramaturgii prostřednictvím více než půltuctu pečlivě vybraných titulů z letošního ročníku. Kvalita současná i archivní, prostě festival u vás doma,“ doplňuje programový ředitel festivalu Karel Och.

Překvapivý debut z Cannes i osvědčené klasiky

Kurátorovaný výběr více než 500 filmů vznikl pod vedením zkušeného programového týmu karlovarského festivalu a ve spolupráci s distribuční společností Aerofilms. Exkluzivně 

tak můžete již nyní na KVIFF.TV zhlédnout kolekci s názvem Přidaná projekce, která je odkazem letošního ročníku a v 10 dnech nabídne divákům 7 celovečerních a pásmo 4 krátkometrážních filmů z programu festivalu. Online forma „festivalových ozvěn“ je světovým unikátem, nepořádá ji v současnosti žádný jiný mezinárodní filmový festival.

Nejčerstvější novinkou Přidané projekce je snímek All inclusive, jehož světová premiéra proběhla úspěšně na festivalu v Cannes, v hlavní roli s hvězdou britského filmu Paulem Mescalem. Kolekce obsahuje i film Záře, mimořádně intenzivní příběh v hlavní roli s čerstvým držitelem Křišťálového glóbu Geoffrey Rushem. Čestné místo v rámci Přidané projekce má Bolek Polívka v jedné ze svých nejlepších a nejoceňovanějších rolí. Zapomenuté světlo po 25 letech od premiéry letos opět zazářilo ve Varech, díky KVIFF.TV je exkluzivně dostupné online. V kolekci Přidaná projekce dále nechybí ani devadesátková pop-kulturní klasika Ghost dog: Cesta samuraje, bolivijský film Utama – vítěz letošního Sundance, italský snímek Díra nebo restaurovaný masterpiece Jaromila Jireše Žert. Na sekci Pragueshorts ve Varech navazuje pásmo čtyř krátkometrážních snímků (Poslední den patriarchátu, Schránky, Casting, Ještě nespíš?) a nabídku doplňují i další dva snímky z filmografie Bolka Polívky – Domácí péče a Dědictví aneb Kurvahošigutntag. 

Festival pokračuje celý rok online

KVIFF.TV umožňuje karlovarskému festivalu posunout vlastní kulturní a společenské aktivity do neomezeného online prostředí a stává se významným komunikačním prostředkem s milovníky filmu v Česku a na Slovensku. 

Filmy z knihovny jsou divákům dostupné k přehrání či stažení formou jednorázového nákupu, naprostou většinu filmů mohou získat s výhodným měsíčním či ročním předplatným, filmové novinky nad rámec předplatného pak předplatitelé získají s výraznou slevou. Filmová nabídka se dále bude rozšiřovat každý týden.