Televizní hlasatelka Ri Čchun-hi

Televizní hlasatelka Ri Čchun-hi Zdroj: Youtube.com

Televizní hlasatelka ze Severní Koreje: Hlas jako výstřely z děla

Kolik je jí přesně let, nevíme. Údajně 67. Zda si skutečně myslí to, co říká, také nevíme. Ale svoji práci pro stalinistický režim Severní Koreje odvádí dokonale. Dokonce se už kvůli svým vystoupením stala známou v zahraničí. Televizní hlasatelka Ri Čchun-hi.

Ri vystupuje především v hlavním televizních zprávách a „má na starosti“ čtení těch nejdůležitějších zpráv. Čte sice i ty méně významné, ale pokud režim potřebuje něco sdělit světu a především Jižní Koreji, nastupuje právě Ri Čchun-hi. Proč?

 

Podle odborníků dokáže svým dramatickým hereckým vystoupením a hlasovým fondem, který někdy připomíná střelbu z kanónu (ukázku si můžete poslechnout na videu ze severokorejské televize, která se objevila na některých čínských internetových serverech), zaujmou diváky tak, že nejsou schopni ji neposlouchat.

 

Největší energii dává Ri pak do vystoupení, ve kterých haní nepřítele či chválí Drahého severokorejského vůdce Kim Čong-ila.

 

 

Britský spisovatel George Orwell kdysi ve své slavné knize „1984“ psal o takzvaných „dvou minutách nenávisti“, které je potřebné uštědřit denně nepříteli. Ri Čchun-hi si stěží mohla Orwella přečíst, ale dělá přesně to, co on popisoval.

 

Video placeholde
Hlasatelka severokorejských zpráv • Reflex.cz