Ježíšek se sice nerad fotí, nám se však jeho domnělou  podobiznu podařilo vypátrat

Ježíšek se sice nerad fotí, nám se však jeho domnělou podobiznu podařilo vypátrat Zdroj: foto čtk

Konec Ježíška! EU hodlá sjednotit Vánoce, dárky bude nadělovat jedna osoba společná pro všechny

Velké změny čekají členské státy v Evropské unii už příští rok. Evropská rada pro kulturu a tradice se jednomyslně usnesla v nutnosti sjednotit bytost, která o Vánocích naděluje dárky.

„Vánoce jsou unikátní svátky téměř po celém světě. Lidé jsou na sebe milejší a hlavně dostávají dárky. Když se podíváme na mapu světa, tak téměř v každé zemi nosí dárky někdo jiný. Amerika má Santu Clause, Polsko Mikuláše, Rusko Dědu Mráze, Itálie Bobba Natale, Řecko svatého Basileje a například Česká republika Ježíše Krista v batolecím věku a tak můžu pokračovat do nekonečna. Na první pohled je patrné, že v tom je děsný chaos a téměř v každé zemi naděluje někdo jiný.

Celosvětově to samozřejmě nemůžeme sjednotit. Na to nemáme mandát a ani ambice. Nicméně v rámci Evropské unie jsme rozhodli, že dárky bude nadílet jedna konkrétní bytost ve všech členských státech. Ubude zmatku a já osobně jsem přesvědčen, že to Evropské státy více stmelí,“ prohlásil na tiskové konferenci Thomas Brown, předseda komise Evropské rady pro kulturu a tradice.

„Máme společnou měnu, tedy většina, společné hranice, tak proč nemít společné Vánoce?“ ptá se Thomas Brown.

„Letos se to již nestihne, nicméně příští Vánoce se lidé v zemích Evropské unie mohou těšit na zbrusu novou bytost, která jim přinese dárky. A kdo ví? Třeba se ona bytost zalíbí i zbytku světa a tím Vánoce sjednotíme i globálně,“ zasnil se Thomas Brown, kterému prý na Vánoce už dvacet let Father Christmas přináší jenom ponožky. Možná právě proto ho hodlá Thomas Brown vyměnit.

Jakkoli je myšlenka sjednocení Vánoc ušlechtilá, Evropská rada zatím nemá jasno, kdo přesně by měl dárky nosit. Nemůže to být nikdo stávající, protože to by bylo nefér vůči zbylým zemím, které se musely svého dárkonoše vzdát.

Nezbývá než vymyslet úplně novou postavu, což v dnešním politicky korektním světě nebude nejlehčí. Musí to být někdo, kdo nejlépe nikoho neurazí.

„Vymyslet konkrétní bytost, která by nosila na Vánoce dárky a zároveň nikoho neurazila, je největší výzva, které Evropská unie čelí. Nemže to být muž, protože ten by urazil feministicky smýšlející emancipované ženy. Žena by to být mohla, ale tam vážně hrozí, že by ji muži brali ne jako dárkonošku, ale jako cíl svého chtíče a to by v době metoo nedělalo dobrotu.

Navíc to, že zvolíme jedno ze dvou tradičních pohlaví, by jistě rozohnilo příznivce, či dokonce rovnou členy jiných pohlaví.

A co rasa? Barva kůže? Náboženství? Tam jsme na tenkém ledě, stejně jako se sexuální orientací,“ přemýšlí zase Fridrich Henlein, člen Evropské rady pro rovné příležitosti a menšiny.

Některé konkrétní varianty toho, kdo bude nosit dárky, jsou už aktuálně na stole a podle interních informací vede Lulo. Lulo je bezpohlavní šedivý tvor, kterého sexuálně přitahuje úplně všechno, takže jeho orientace obsáhne naprosto každé pohlaví, ale i neživý předmět. Pokud se nenajde nikdo lepší, příští Vánoce nám dárky přinese bezpohlavní šedivý Lulo.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je obvinění expremiéra Nečase z křivé výpovědi.