Slavící Andrej Babiš

Slavící Andrej Babiš Zdroj: fotomontáž TMBK

Babiš dostal k narozeninám zastavení trestního stíhání. Je to úplně nejlepší dárek, co jsem mohl dostat, usmívá se

Ne každému se podaří k narozeninám dostat přesně to, co si přeje. Premiérovi Andreji Babišovi se to povedlo. Od státního zástupce Jaroslava Šarocha totiž dostal zastavení trestního stíhání. „Hodně štěstí, zdraví, hodně štěstí, milý Andreji, hodně štěstí, zdraví,“ nesl se známý popěvek budovou Městského státního zastupitelství v Praze, kam si Andrej Babiš přišel dárek sám převzít.

„Jsem z toho úplně hin. V tom dobrém slova smyslu samozřejmě. Vůbec jsem to nečekal. Známý mi volal, že se mám dneska stavit osobně v budově Městského státního zastupitelství v Praze. Byl jsem trochu skeptický. Trochu jsem cítil, že za to může Kalousek a že se blíží zase nějaká kampaň, ale šel jsem a udělal jsem dobře. Byla tu totiž tajná oslava na mou počest. Spousta přátel a dárků,“ usmíval se Andrej Babiš, který žádné přátele nemá. Pouze podřízené a podržtašky.

„Připravovali jsme pro pana premiéra tajnou oslavu celý minulý týden. Všechno muselo být dokonalé. O ničem nesměl mít tušení, všichni si museli dávat pozor, co dělají, aby nic neprasklo, což je docela problém, když pan premiér na všechny ví všechno. Bylo třeba dokonale odvádět jeho pozornost. Nakonec si myslím, že se to povedlo. Tajná oslava vyšla nad očekávání. Pan premiér nic netušil. Dostal spoustu dárků a největší radost mu samozřejmě udělal dárek ode mě,“ potutelně se usmíval státní zástupce Jaroslav Šaroch, který připomněl, že zastavení trestního stíháníAndrej Babiš k narozeninám právě od něho.

„Muži, který má všechno, a to myslím úplně všechno, je velmi obtížné dávat dárky. Jak já závidím panu Šarochovi. Já bohužel takové možnosti nemám, takže jsem panu premiérovi přinesl nakreslený obrázek. Mám za to, že největší radost udělá dárek, který člověk sám vytvoří. Od srdce,“ míní Jaroslav Faltýnek.

„Bylo to velmi milé od všech. Ačkoliv největší radost mi samozřejmě udělal dárek od pana Šarocha, tak nesmím zapomenout ani na ostatní dárky. Ať to byly dotace na Agrofert anebo kompromitující informace na Kalouska a podobně. Takových věcí není nikdy dost. Co mě ale zklamalo, tak byl kolega Faltýnek, který mi přinesl jen nějaký nakreslený obrázek, na kterém máme prý být já a on, jak se na louce držíme za ruce. Prý si ho mám dát doma na lednici. To byla hodně slabota, abych se přiznal. Asi se budu muset zamyslet nad tím, jestli je kolega Faltýnek dostatečně loajální a hlavně zapálený pro věc. Tou věcí myslím sebe samozřejmě,“ ukázal prstem na sebe Andrej Babiš a úsečným pohledem sjel opodál stojícího Jaroslava Faltýnka.

„Faltýnek mi samozřejmě radost nezkazí. Moc si vážím všech, kdo dnes přišli a předali mi dary. Je to od nich hezké a já jim můžu zaručit, že naši na ně letos rozhodně nezakleknou. I když o všech se to říci s určitostí nedá,“ přerušil Andrej Babiš na chvíli projev a ještě jednou se podíval na Faltýnka, který klopil zrak.

„Každopádně ještě jednou moc děkuju a už teď se těším, co mi přinese k Vánocům Ježíšek. Že by trestní stíhání na pana Kalouska?“ usmál se a podíval na státního zástupce Šarocha, který polknul a přikývnul.

My všichni samozřejmě rovněž panu premiérovi přejeme hodně štěstí, zdraví, málo kampaní, ještě méně trestních stíhání a lidí, co chodí na koncerty, protože je teplo, jen co by se za nehet vešlo.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je nápad Donalda Trumpa útočit na hurikány jadernými zbraněmi.