Jiří Ovčáček

Jiří Ovčáček Zdroj: profimedia.cz

Seznámili se na Ovčáčkově Twitteru. Teď plánují svatbu

Příběh jak z červené knihovny zažívá mladý pár, který se seznámil na lifestylovém/seznamovacím twitterovém účtu mluvčího prezidenta republiky Jiřího Ovčáčka. Není to tak dávno, co se twitterový účet (později i ten facebookový) plynule přeměnil v lifestylový profil.

Lidé si pod afektovanými tweety Jiřího Ovčáčka vyměňují recepty, ukazují fotografie domácích mazlíčků anebo využívají prostor například k prodeji zánovní sekačky na trávu.

S nadsázkou se dá říci, že Twitter Jiřího Ovčáčka se stal místem setkání lidí, kam si člověk chodí pro rady, popřípadě kam chodí prodat nějaký domácí spotřebič.

Vedle receptů a zajímavostí se zde však začalo rodit něco mnohem zásadnějšího. Lidé, kteří jsou již otráveni všemi těmi internetovými seznamkami, se naučili používat Twitter Jiřího Ovčáčka k tomu, aby našli lásku.

Nejinak tomu bylo i u pana Antonína. Třicetiletý IT specialista z Prahy nikdy nesebral odvahu takzvaně sbalit slečnu na baru. Na to byl příliš stydlivý.

„Byl jsem sám a nelíbilo se mi to. Chtěl jsem k sobě nějakou hodnou slečnu. Ale kde ji sehnat? Přiznám se, že nejsem žádný lev salónů. Jsem stydlivý a oslovit jen tak cizí ženu pro mě nepřipadalo v úvahu. Pak jsem objevil Twitter pana Ovčáčka, kde se scházeli lidé za různým účelem. Chvíli jsem váhal, ale po pár hodinách jsem si dodal odvahy a pod tweet, kde pan Ovčáček pomlouval Milion chvilek pro demokracii, jsem si dal inzerát, že hledám ženu. A víte co? Ona se ozvala,“ usmíval se pan Antonín.

„Hned po škole jsem nastoupila do jedné menší účetní firmy. Práce až nad hlavu. Nebyl čas hledat partnera. Potom jsem ale jednoho večera sháněla recept na svíčkovou. Projížděla jsem recepty na tweetu pana Ovčáčka, když tu jsem očkem zavadila o seznamovací inzerát jednoho sympatického muže. Byl tak kouzelně nesmělý, že jsem neodolala a odepsala. Domluvili jsme si kávu a od té doby jsme spolu. Plánujeme svatbu,“ tetelila se blahem slečna Kateřina, která v Antonínovi prý našla toho pravého.

„To je hezké. Tomu fandím. Já si ty komentáře moc nečtu, protože se jedná o sabotáž Pražské kavárny, ale když tam dva lidé našli lásku, potěší to,“ přiznal Jiří Ovčáček, který si na svém Twitteru koupil kolečkové brusle.

Příběh pana Antonína a slečny Kateřiny je nejen vzpruhou pro všechny nezadané, že tam někde venku na twitteru Jiřího Ovčáčka na ně čeká jejich láska, ale i dává nějakou legitimitu Jiřímu Ovčáčkovi, který se tak nyní může kasat, že jeho existence není k hovnu. Konečně Jiří Ovčáček přispěl k tomu, že svět je o trošku lepší.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou jsou ale například demonstrace proti vládě Andreje Babiše.