JEN PRO REFLEX.CZ - humorná koláž - Ťokovy dálnice

JEN PRO REFLEX.CZ - humorná koláž - Ťokovy dálnice Zdroj: TMBK

O víkendu by mělo sněžit, Dan Ťok raději končí ve vládě. Další sníh už nezvládnu, tvrdí

Meteorologové předpovídají příchod studené fronty, přičemž by dokonce o víkendu mohlo sněžit. Na základě této předpovědi to ministr dopravy Dan Ťok zabalil a prohlásil, že končí a že chce z vlády pryč. Nejdéle sloužící ministr dopravy, kterého zaskočilo, že v prosinci sněží, už nedokáže dál snášet rozmary počasí a s tím související neprůjezdnost silnic a dálnic.

„Tohle po mně nemůže nikdo chtít. Skousnul jsem sníh v prosinci, i když globální oteplování slibovalo něco jiného. Beru sníh v lednu, únoru, a dokonce začátkem března. Ale, do prdele práce, sníh v dubnu? Na to fakt nemám. To není normální. Zase budou kolony, závěje a bůhví co všechno a já se sesypu,“ říkal odevzdaně Dan Ťok na tiskové konferenci.

„Já jsem do toho šel se srdíčkem na dlani. Chtěl jsem lepší dálnice, lepší dopravu. Dokázal jsem veliké věci. Vloni jsme vystavěli osm centimetrů dálnic a letos jsme měli náběh na rovný decimetr. Ale čeho je moc, toho je moc. Proti sněhu není obrany. Napadne, člověk ho shrne a ten ksindl znovu napadne. Copak jsme na Sibiři, aby tu tak často sněžilo? Já povídám, že naše země není stavěná na tolik sněhu. Minimálně naše silnice a dálnice na to nejsou stavěny. A víte, co je nejhorší? Kdykoliv, kdy nasněží a je neprůjezdná nějaká silnice nebo dálnice, všichni viní ministra dopravy. Jako bych snad já mohl za ten sníh. Jako bych snad já mohl za ty debilní uzavírky na debilních silnicích v tomhle debilním státě,“ lkal ministr Dan Ťok, načež se regulérně rozbrečel a sesunul k zemi. „Sníh, sníh. Ten proklatý sníh. Ať už skončí, ať sníh chcípne,“ provolával toho času zřejmě již v nějakém transu Dan Ťok, když byl ze sálu, kde probíhala tiskovka, vynášen zdravotníky na nosítkách a odvezen do ústavu k hodným lidem, kde se o něho postarají.

Kalouskova dosud nejzákeřnější kampaň

Kvůli tomu, že se ministr dopravy psychicky složil a je tím pádem ze hry, vyvstala vládě otázka, kdo převezme jeho místo. „Pan Ťok sice nekecal a makal, ale vesměs toho moc nepředvedl a nakonec mu jeblo z trochy sněhu. Tady si nebudeme nic nalhávat, ten Kalousek to už fakt přehnal. Takovou kampaň jsem snad ještě nezažil,“ ubezpečil všechny premiér Andrej Babiš, že je to kampaň a že za sníh může Kalousek.

„Teď ale není čas řešit, kdo za to může a proč to Kalousek udělal. Teď musíme najít rychlé řešení. Ministr dopravy je mimo hru a my potřebujeme rychle někoho nového. Samozřejmě, že v holdingu mám plno šikovných a loajálních lidí, kterým stačí zavolat a do hodiny jsou na ministerstvu. Akorát je podle všeho musí schválit a jmenovat prezident. No a od té doby, co jsem byl v Bílém domě a on tam nebyl, mi nebere telefon, a dokonce mi vzkázal, že jsem estébácká kunda,“ nervózně těkal Babiš pohledem po místnosti. Jako by snad řešení chtěl najít někde v davu novinářů.

Situace ohledně dopravy je tak nyní v rukou Miloše Zemana, který bude schvalovat Babišem vybrané pohůnky na post nového ministra dopravy. Uvidíme, jak to dopadne. Věříme však, že nový ministr se nezalekne sněhu, a pokud nedej bože nasněží koncem listopadu, bude na to připraven.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Dan Ťok se sice na tiskovce nerozbrečel, plné zuby už ale toho všeho měl.