Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Reuters

První oběť telefonu Huawei. Ženu z Pelhřimovska její mobil sexuálně napadl a sebral jí kabelku

Je to jen několik dní, kdy se veřejnost dozvěděla, že výrobky od firmy Huawei jsou pro Českou republiku bezpečnostní riziko, a už tu máme první oběť. Na Pelhřimovsku ženu ve středních letech její telefon Huawei nejprve sexuálně napadl, načež jí sebral kabelku, kde měla dotyčná peněženku s hotovostí v řádech tisíců korun českých, načež uprchl.

Po telefonu Huawei z Pelhřimovska policie pátrá, avšak dosud podle mluvčí Policie České republiky Ludmily Mlíčkové nemá ani stopu. Policie proto žádá občany, pokud by zahlédli podezřelý telefon Huawei, aby neprodleně kontaktovali policii.

Zatímco policie pročesává okolí místa činu, lidé začínají být nervózní. Hlavně majitelé mobilních telefonů Huawei se bojí nejen o svůj majetek, ale i o svůj život a životy svých blízkých.

„To, co se stalo té paní, se může stát každému z nás. Já mám telefon Huawei dva měsíce a teď se opravdu bojím. Ono to může přijít kdykoliv. Už asi tři dny pozoruji u telefonu podezřelé chování. Neustále se chce přes noc aktualizovat a já pokaždé odkliknu, ať se aktualizuje jindy. To tak. On by se v noci aktualizoval a potom by mě udusil polštářem,“ vyprávěl uživatel telefonu Huawei pan Antonín, který po incidentu z Pelhřimovska svůj telefon Huawei raději zamknul doma v koupelně.

Strach se šíří celou Českou republikou. Lokálně jsou hlášeny drobnější přestupky ze strany telefonů Huawei. V Brně například telefon Huawei poškrábal lak na zaparkovaném automobilu. V Pardubicích skupina telefonů Huawei napadla mladíky vracející se večer z diskotéky.

„Situace začíná být vážná. Incidentů s telefonem Huawei přibývá. Zatím se však jednalo spíše o přestupky. Sexuální napadení ženy z Pelhřimovska potažmo loupež (telefon Huawei použil při napadení modrý zub, což se klasifikuje jako zbraň, tím pádem jde o loupež) je prvním vážnějším incidentem, který bohužel nejspíš nebude jediný,“ strachoval se Miroslav Stehno, tajemník ministerstva vnitra pro zločinnost mobilních telefonů.

Oběť telefonu Huawei z Pelhřimovska se nám kontaktovat nepodařilo. Podle vyjádření policie je žena ve stabilizovaném stavu v péči odborníka a nechce s nikým komunikovat. „Cítí se špinavá a podvedená,“ vyrozuměl nás jeden z vyšetřujících policistů s tím, že interview s první obětí trestného činu mobilního telefonu Huawei se konat nebude.

Čínská strana okamžitě přispěchala s tvrzením, že telefony Huawei jsou naprosto bezpečné a že žádné riziko nehrozí.

Na základě prohlášení Čínské strany, která popírá možné ohrožení telefony Huawei, premiér Andrej Babiš začal jednat a bleskurychle unesl svého syna do Vladivostoku a rovněž si narychlo zašidil na eurodotacích.

To je zatím vše, co vláda v této situaci učiní. Ministerstvo vnitra bude vyčkávat a uvidí se, co se bude dít.

My samozřejmě budeme situaci kolem telefonů Huawei monitorovat a až zase další telefon Huawei poruší zákon, budeme vás okamžitě informovat.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je vánoční projev Miloše Zemana.