Miloš Zeman na archivním snímku

Miloš Zeman na archivním snímku Zdroj: ČTK

Rozhodnuto: Zeman chlastá víc, než chlastal Havel. Dostal diplom a na Hradě se chlastalo až do rána

Odvěká otázka, kdo chlastal víc, jestli Miloš Zeman, nebo Václav Havel, byla konečně vyřešena. Nezávislý tým odborníků na alkohol a alkoholiky po dlouhém zvažování a zkoumání archivů rozhodl, že Miloš Zeman holduje alkoholu o něco více, než holdoval alkoholu Václav Havel.

„Bylo to napínavé do poslední chvíle. Museli jsme vyhodnotit naprosto všechna fakta, vyslechnout svědky. I záznamy z bezpečnostních kamer jsme využili. Když chcete vyhlásit nejožralejšího prezidenta, musíte to brát vážně. Lidé na vás spoléhají,“ vysvětloval Bedřich Skromný, předseda odborníků na alkohol a alkoholiky, který se svým týmem vyhodnocoval soutěž tři a půl roku.

„Byla to dlouhá cesta. Mravenčí každodenní práce. Navíc Miloš Zeman nám to neulehčoval, protože pořád znovu a znovu chlastal. Každý den bylo třeba data aktualizovat, až jsme si řekli, že takhle by to dál nešlo a stanovili jsme si datum, ke kterému budou výsledky rozhodnutí platné. Díky tomu jsme mohli nakonec výzkum uzavřít a vyhlásit vítěze, tedy Miloše Zemana,“ prozradil Bedřich Skromný.

Zatímco Miloš Zeman své další velké vítězství slavil s přáteli až do rána, řada jeho příznivců je z rozhodnutí rozčarována, ne-li přímo rozzlobena.

„Co to je za blbost? Vždyť Havel chlastal děsně moc. To, že si pan prezident Zeman občas dá štamprličku, neznamená, že je alkoholik. To zase havloidi z pražské kavárny uplatili rozhodčí, jinak si to nedovedu vysvětlit,“ kroutil hlavou pan Štěpán Strnad, kterému imigranti sebrali práci, a Kalousek může za to, že se s ním žena rozvedla.

Zatímco mnozí podporovatelé Miloše Zemana odmítají rozhodnutí nezávislé komise přijmout, sám Miloš Zeman si vítězství užívá.

„Pan prezident je samozřejmě potěšen, že zvítězil. Porazit Václava Havla v jeho královské disciplíně, to je něco, co se nepoštěstí každý den. Pan prezident to rovněž vnímá jako dílčí porážku pražské kavárny a to je přeci něco, co je báječné. Čím víc porážek pražská kavárna utrpí, tím lépe pro naši republiku,“ culil se Jiří Ovčáček na tiskové konferenci, ze které se však záhy musel omluvit, neboť Miloše Zemana čekalo koupání.

Pražská kavárna ústy svého předsedy Miroslava Kalouska sportovně uznala porážku a pogratulovala Miloši Zemana k vítězství. I řadoví členové pražské kavárny proti výsledkům klání nic nenamítají a vesměs se shodují na tom, že se to dalo čekat.

„Václav Havel chlastal, ale Miloš Zeman chlastá víc. Tak nějak jsme to všichni tušili, ale nyní to máme oficiálně,“ oglosoval výsledky pan Roman Zounar, člen pražské kavárny a elita, která nikdy nepracovala rukama.

Rozhodnutí komise je nezvratné. Miloš Zeman dostal diplom za nejožralejšího prezidenta, jeho příznivci v tom vidí spiknutí elit a pražská kavárna je spokojená.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je narůstající antisemitismus v zemích EU.