Vítězů talentových soutěží je víc než finančních poradců

Vítězů talentových soutěží je víc než finančních poradců Zdroj: Profimedia

Podle posledních údajů máme v České republice více vítězů talentových soutěží než finančních poradců

Možná že jste to nezaznamenali, ale nedávno skončila další řada talentové show Československo má talent. Podle všeho to byla již šestá řada a vítězkou se stala jedenáctiletá holka, která hrála na bubny. Na jedenáctiletou holku, která hraje na bubny, jistě čeká zářná budoucnost ve světle reflektorů, neboť věhlasné kapely netouží po ničem jiném, než vyhodit svého stávajícího bubeníka a toho nahradit jedenáctiletou holkou.

Tento článek však není o jedenáctileté výherkyni nedávno skončené talentové show. I když vlastně tak trochu ano.

Podle nedávno zveřejněných údajů agentury Modus to vypadá, že jsme talentová velmoc. Máme nejvíce vítězů talentových soutěží ve střední Evropě a pokud bychom to vzali poměrem na obyvatele, tak jsme první na celém světě. Nikde na světě není tolik vítězů talentových soutěží.

Agentura Modus rovněž dodává, že počet vítězů talentových soutěží převyšuje i počet finančních poradců, kteří se volně vyskytují na území České republiky. Takové číslo je téměř dechberoucí, neboť doteď bylo zažito, že finanční poradci jsou nejpočetnější a nejotravnější  skupina, a to dokonce před prodejci levnější energie.

Tuzemský export

Nadbytek vítězů talentových soutěží pozitivně ovlivňuje celou naší ekonomiku. Vždyť se vítězové talentových soutěží podílí téměř deseti procenty na celé výši HDP. Počet vítězů talentových soutěží se odráží i v exportu.

„Mohu potvrdit, že vítězové talentových soutěží jsou pilířem celého našeho exportu do zahraničí. Ať už to je na východ, kde se pokoušejí nakopnout znovu svou kariéru, anebo na západ, kam se ubírají, aby mohli mýt nádobí v restauraci, popřípadě žebrat s kytarou na ulicích. Tak jako tak, mluvíme tady téměř o národním pokladu,“ vysvětloval analytik České národní banky Antonín Votop.

Daň z Anety

I když kromě Anety Langerové nikdo nezná jména ostatních výherců talentových soutěží, tato anonymní masa koncentrovaného talentu táhne celou naši ekonomiku kupředu. Objem celkového talentu je natolik veliký, že vláda zvažuje vítěze talentových soutěží zdanit.

 „Nevidím důvod, proč je nedanit. Již jsem zadal studii, která připraví podklady a od příštího roku rozjedeme zdanění vítězů talentových soutěží. Podle předběžných odhadů připluje tak do státního rozpočtu 200 miliard korun, což je skvělá zpráva. Já jsem skvělý premiér,“ pochválil se Andrej Babiš na tiskové konferenci, kterou musel bohužel předčasně ukončit, jelikož spěchal unést jednoho ze svých dětí na Krym.

Ať už budou vítězové talentových soutěží zdaněni nebo ne, zřejmě to ve výsledku nic nezmění. Pokles talentových soutěží se neočekává, takže nás do budoucna čeká opět další nával anonymního talentu, který zazáří, aby v zápětí mohl vyhasnout a být nahrazen opět novým talentem. Tomu se říká talentový koloběh a je to svým způsobem krásné. Takhle to vytvořila příroda. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou však je mizení lidí v Číně.