Nohavica obdržel od Vladimira Putina Puškinovu cenu.

Nohavica obdržel od Vladimira Putina Puškinovu cenu. Zdroj: kremlin.ru

Nohavica převzal od Putina Puškinovu medaili, a ukončil tím studenou válku. Lidé slaví, Zeman závidí

Oblíbený písničkář a vyslanec dobré vůle, Jarek Nohavica, převzal z Putinových rukou Puškinovu medaili, která symbolizuje upevnění přátelství mezi Ruskem a Českou republikou. Ostře sledované udílení medailí, které poslední dobou rezonovalo společností téměř stejně jako udílení našich státních vyznamenání bylo v neděli ukončeno velkým úspěchem. Jarek medaili dostal.

V ten moment, v tu sekundu, kdy Nohavica sklonil hlavu, aby mu na krk mohl Putin pověsit medaili, propukly oslavy nejen v České republice, ale potažmo v celé Evropě. Ocenění Nohavici znamenalo jediné. Uvolnění tísnivé atmosféry a konec nové studené války.

Lidé vyšli do ulic, aby slavili. Alkohol tekl proudem, lokálně jsou hlášeny ohňostroje a rabování.

„Já věděl, že to dopadne dobře. Věřil jsem tomu. Už můj děda, který za komunistů hodně udával, říkával, že až Jarek dostane hen tu medaili, všechno bude jinak. No a měl pravdu. Je to teprve deset minut, co má Jarek medaili a mě přestala bolet kyčel. To nebude náhoda,“ vykřikoval rozjuchaně pan Antonín, který s celou svou rodinou slavil v ulicích tento veliký den.

Zatímco značná část společnosti slaví velký úspěch, Pražská kavárna má do radosti hodně daleko.

Pražská kavárna přestává Nohavicu poslouchat

„To, co pan Nohavica předvedl, to je vrchol. My určujeme, jaké ceny a medaile člověk může převzít a Puškinova medaile to rozhodně není. Musíme si uvědomit, že tady nejde o člověka. Tady jde o národ a pokud si milovaný písničkář jen tak přebírá medaile od Putina, je něco špatně. Takhle to nechat  nemůžeme. Musíme zasáhnout. Okamžitě po převzetí medaile jsme dali pokyn všem členům a sympatizantům, aby přestali Nohavicu poslouchat. Takhle by to dál nešlo. Nejdřív za komunistů udával a teď tady tohle. Strašné. Odporné,“ ušklíbl se Vilém Slávek, mluvčí Pražské kavárny.

Ačkoliv Pražská kavárna bojuje proti medaili Jarka Nohavici, co jí síly stačí, zřejmě neuspěje, neboť pozitivní dopad Puškinovy medaile dalece převyšuje ty drobné negativní věci.

Zklamaný Zeman

Ve stínu události udělení Puškinovi ceny Nohavicovi se tak trochu krčí prezident Miloš Zeman, který si sám dělal zálusk na nějakou medaili od Putina. Bohužel mu to zatím nebylo dopřáno a bůhví, jestli se mu to někdy podaří.

„Pan prezident není naštvaný. Je jen zklamaný. Všichni víme, že i on by si zasloužil nějakou tu medaili, ale není mu to souzeno. O to víc se nyní musí soustředit na svou práci a doufat, že si pan Putin jeho úspěchů všimne a nějaká ta medaile na stole pana Zemana přistane co nevidět,“ vyjádřil se k situaci prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Vyjádření pana Nohavici se nám získat nepodařilo, jelikož je aktuálně na toure de medaile, kde projíždí křížem krážem celým světem a sbírá medaile, abychom se mi doma měli zase o něco lépe. Jen tento týden převezme pan Nohavica medaili Hladu z rukou Kim Čong-una a pokud mu to čas dovolí, čeká ho medaile Přátelství a prosperity na Kubě. Vypadá to, že se konečně začíná blýskat na lepší časy pro nás všechny.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou jen naproti tomu to, že Piráti v Brně budou mít tři radní ze šesti zastupitelů.