Tak co letos?

Tak co letos? Zdroj: Jakub Poláček, ČTK, sociální sítě

On-line přenos z mistrovství světa v předvolební kampani. Kdo bude vítěz?

Letošní první říjen se stal sportovním i politickým svátkem, neboť se na našem území koná mistrovství světa v předvolební kampani. Tradičně již, jak to v mistrovství světa v předvolební kampani bývá, se ho účastní naši nejlepší političtí borci. Ze zahraničních účastníků můžeme jmenovat například Tomia Okamuru z Japonska anebo minulého mistra světa v jakékoliv kampani Andreje Babiše ze Slovenska, který ve světě kampaní v posledních letech nemá konkurenci. Mezi zasvěcenými se mu přezdívá krotitel kampaní. Nikdo jiný nečelil v poslední době tolika kampaním jako on.

Podle odborníků letošní mistrovství nabídne řadu skvělých výkonů a lze očekávat, že boj o prvenství bude napínavý do poslední minuty.

Stejně jako minule se letošní mistrovství odehrává v Praze na Strahově. Přímý přenos můžete sledovat výhradně na Reflexu. Začínáme přesně právě teď.

Přímý přenos:

8.00 – Vážení přátelé kvalitní politické kampaně a sportovních klání, vítáme vás u přímého přenosu z mistrovství světa v předvolební kampani. Ochozy jsou již plné fanoušků a na plochu nastupují týmy, které vedou nehrající kapitáni.

Týmy se řadí na startovní čáru. Máme tu samozřejmě velké tradiční manšafty, jako je ODS, ČSSD nebo komunisté. Vedle nich se krčí malá lokální uskupení, u nichž se neočekává, že by favority výrazně pozlobila, avšak vyloučené není nic. Již v minulosti malé manšafty překvapivě zvítězily v některé z disciplín.

8.30 – A je to tu. Tradiční slavnostní zahajlování zvládla nejlépe dělnická strana, pro niž je to její nejsilnější disciplína. Ani SPD, kterou vede Tomio Okamura, nezůstala pozadu.

8.35 – První bodíky si pro sebe urvalo ANO, jež dokázalo našroubovat Andreje Babiše na všechny billboardy po celé republice, ačkoliv on sám nikam nekandiduje. Totéž dokázal i Tomio Okamura.

8.37 – Jan Hamáček spolu s dalšími politiky z ČSSD přináší Babišovi občerstvení, a dokonce mu umývají auto. Vypadá to, že ČSSD se smířila s pozicí onuce ANO a bere to, co ještě má, dokud neskončí v propadlišti dějin.

8.40 – SPD a Tomio Okamura se ujímají vedení. Zavedená strategie – „Zastavíme islám“ a „Řekneme EU NE“ – pořád ještě funguje. Neskutečné.

8.45 – Komunisté po vlažném úvodu nabírají na obrátkách a útočí velmi špatným grafickým provedením svých plakátů s barevně nepřehledným zpracováním.

8.46 – SPD zvedá vhozenou rukavici a přebíjí komunisty ještě debilnější grafikou, kdy veškerá předvolební hesla, plakáty nebo vizuály připravuje orangutan cvičený v malování.

8.50 – ČSSD stále tápe. Sice se pokouší útočit, ale jako by si nevěděla rady. Tu chce zastavit imigranty a tadyhle snížit počet pracovních hodin. Tento útok na více frontách nemůže dlouho vydržet.

8.51 – ODS je tradičně nevýrazná, avšak první bodíky přináší její stínový Tomio Okamura, Václav Klaus mladší, který ve svém pravidelném sloupku na Novinkách haní inkluzi a kritizuje Evropskou unii. V tom je ODS silná. Ve sloupcích Václava Klause mladšího na novinkách.

9.00 – Andrej Babiš rozdává všem svým kandidátům telefonní číslo. Nyní i ten nejposlednější pěšák v Horní Dolní, který kandiduje za ANO, má číslo na Andreje. ANO se dostává do vedení.

9.05 – TOP 09 útočí tím, že v komunálních volbách zastaví Babiše. Už z principu tím nezískává žádné body, tak jen paběrkuje a pokouší se něco vytřískat z témat na komunální úrovni.

9.08 – I malá uskupení začínají kousat. „Hnutí za Příbram“ představuje svůj volební klip natáčený na telefon, kde kandidátka na starostku zpívá bůhví proč písničku Já mám koně, malé koně… Laťka bizáru dnes visí hodně vysoko.

9.10 – Piráti připlouvají do boje a hned vytahují z rukávu eso. Dvojka na zlínské kandidátce posprejovala několik domů a potom z kandidátky odstoupila. Příliš bodů jim to ale nepřineslo, tak se piráti raději stáhli bojovat na Facebook.

9.20 – SPD a její pražská buňka označily piráty za vítače, kteří do Prahy natahají imigranty. Samotná SPD prý z Prahy vyžene bezdomovce a feťáky. Diváci šílejí a na samotného lídra SPD Tomia Okamuru se z ochozů snášejí stovky a stovky odznáčků SPD místo konfet. V komunitě SPD je házení odznáčků bráno jako veliká poklona stejně jako například házení výkalů. SPD se dostává do vedení.

9.35 – Od zahájení mistrovství zemřelo komunistům pět procent všech jejich voličů stářím, což není pozitivní výsledek. Vypadá to, že komunisté do konečného pořadí na stupni vítězů zřejmě příliš nepromluví.

9.36 – Ani ČSSD se letos závratných úspěchů nedočká. Po několika protichůdných marketingových akcích a výstřelech do tmy typu, že kandidát vytáhne pračku na střechu, nechá se s ní vyfotit a potom na Facebooku vyhlásí soutěž o onu pračku pro toho, kdo uvidí jeho billboard, zůstává ČSSD i nadále pouze a výhradně k smíchu. Natolik, že začíná šlapat na paty SPD.

9.45 – Andrej Babiš se vyfotil s lemury na Čapím hnízdě, na Facebooku za něj Marek Prchal jeho jménem napsal, že maká, přidal fotku hříbátka a vypadá to, že o vítězi mistrovství světa v předvolební kampani máme jasno. Na tohle nikdo nemá.

10.00 – Ale pozor. Máme tu drama. SPD na Plzeňsku představila svůj nový prototyp árijského Čecha, blonďatého devatenáctiletého maturanta, který hodlá po volbách v Plzni zaparkovat a jenž patrně stál modelem na obal čokolády Kinder. Tomio Okamura tímto krokem hodlá zacílit na mladé voličky.

10.02 – Tak ne. Bohužel. Ani nasazení mladého maturanta s árijskými rysy nestačilo. Rozhodčí odpískal konec mistrovství světa v kampani. Nejvíce bodů získává ANO, a Andrej Babiš tak opět potvrdil, že na kampaně on je prostě machr.

Letošní mistrovství bylo snad ještě lepší než to minulé a my se nemůžeme dočkat na další ročník, protože překonat ten letošní, to snad ani není v lidských silách. Nicméně buďme optimisté a věřme, že politici v dalším ročníku sáhnou do svých rezerv a vytasí se s něčím, co překoná všechny naše tajné představy.