Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Komunisté jdou prohrát eurovolby. Naše prohra je vaše výhra, je potřeba nás zastavit, tvrdí Konečná

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná, která je rovněž europoslankyní, se rozhodla, že přišel konečně čas udělat tlustou čáru za komunistickou stranou.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Komunisté u nás napáchali spoustu zla. Všichni to vědí, a přesto se najdou tací, kteří komunisty stále volí. Je potřeba nás zastavit. My sami to nezvládáme. My jsme ovládáni neutuchající touhou vládnout a ovlivňovat lidem život. My sami se nezastavíme. Právě proto potřebujeme pomoc našich voličů,“ prohlásila Kateřina Konečná v emotivním proslovu na tiskové konferenci, kde představila koalici STAČILO, kterou povede do eurovoleb v červnu příštího roku.

„My už fakt nevíme, jak lidem podsunout myšlenku, že je čas, aby komunisti šli konečně do prdele. Nejdříve jsme si zvolili do čela strany osobu, která se jmenuje Konečná. To měl být signál toho, že to je konečná pro komunisty. Nestalo se tak. Ačkoliv nejsme ve sněmovně, pořád existují lidi, kteří by nás volili, a kterým to navíc není blbý, že by nás volili,“ vysvětloval jeden z členů užšího vedení KSČM, jenž nechtěl být jmenován, protože má příliš optimistické příjmení, které by, nedej bože, mohlo ve voličích komunistů evokovat touhu je znovu volit.

„Paní Konečná dělala všechno pro to, aby stranu absolutně zdiskreditovala, ale ani to nepřineslo kýžený efekt. Lidé to pořád nepochopili. Z toho důvodu jsme se rozhodli, že do vedení KSČM zvolíme lidi, jejichž příjmení vyšle signál, že chceme konečně skončit. Ještě to samozřejmě musí odsouhlasit soudruzi na celostátním sněmu, ale to je jen formalita. Do čela strany tak vedle Konečné míří paní Ostudná, pan Prohra, pan inženýr Umíráček a jako místopředsedu chystáme zvolit Tomáše Marného. Toho zatím hledáme, protože člověk s takovým jménem v našich řadách není, ale až ho najdeme, tak si ho zvolíme,“ dodal člen užšího vedení KSČM s příliš ­optimistickým příjmením.

Komunisté však na své cestě do prdele bojují na dvou frontách. Podle odborníků je zásadnější fronta boje koalice STAČILO, která systematicky nabírá etablované lúzry, kteří buď již dávno upadli v zapomnění, anebo je nikdo nemá rád.

„Jednala jsem s panem Paroubkem, který je znám tím, že je už všem pro smích. Jeho koeficient lítosti je velmi nízký, takže nehrozí, že by ho někdo volil, protože mu ho je líto. Dále potom jednáme s panem Vrabelem, jenž měl sice kdysi našlápnuto, ale naštěstí ho zcela převálcoval Rajchl a sebral mu práci. Takové lidi my potřebujeme. Neúspěšné, opovrženíhodné a groteskní,“ vysvětluje Konečná.

„Koalici jsme proto pojmenovali STAČILO, abychom vyslali signál, že to už opravdu stačilo a že je čas jít dál bez komunistů. I náš program jsme přizpůsobili našim zájmům, tedy v žádném případě nevyhrát. Vždyť naše prohra je vaše výhra. Náš hlavní program je návrat k normálnímu životu. Snažíme se vyvolat dojem, že aktuálně žijeme nenormální život. Pevně věřím, že tento náš program nebude dezinterpretován. To, že chceme návrat k normálnímu životu, myslíme návrat k normálnímu životu před rokem 1989. V tom máme, doufám, všichni jasno. Další části našeho programu, tedy zastavení války na Ukrajině, zastavení dodávek zbraní Ukrajincům a konec šíleného Green Dealu, to už je jen taková spíš povinnost, aby to nevypadalo zase tak blbě, že máme jenom jeden bod programu. Ještě jsme chtěli do programu dát návrat politických procesů, ale to už i nám přišlo blbý,“ dodává Konečná, která věří, že následující eurovolby prohraje koalice STAČILO na plné čáře a že KSČM půjde konečně k šípku.“

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.