Dezinformátor Tomáš Čermák

Dezinformátor Tomáš Čermák Zdroj: Policie ČR

Dezinformátor Tomáš Čermák nenastoupil do vězení, hledá ho policie.
Tomáš Čermák u soudu (19. 7. 2023)
Tomáš Čermák u soudu (19. 7. 2023)
Tomáš Čermák u soudu (19. 7. 2023)
Tomáš Čermák u soudu (19. 7. 2023)
7
Fotogalerie

Československý velvyslanec Čermák se vrátil ze své mise v Rusku z Polska zpět do ČR. Mise nebyla úspěšná

Nezdařilým pokusem o navázání diplomatických vztahů s Ruskem a společné vojenské cvičení skončila mise velvyslance Československa Tomáše Čermáka. Toho prezident Československa Pavel Zítko před několika týdny osobně vyslal ze svého sklepa do Ruska, kde měl dojednat nejen vojenskou spolupráci, ale osobně Putinovi předat zvací dopis.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Nic z toho se však nestalo, neboť velvyslanec Čermák vinou několika shod náhod a kvůli nezvykle chabým zeměpisným znalostem nedojel do Ruska, ale do Polska, kde se mu ani přes jeho proslulé diplomatické dovednosti vojenskou spolupráci s Ruskem dojednat nepodařilo.

Nezdar diplomatické mise završila skutečnost, že byl Čermák v Polsku zadržen na základě českého zatykače a nyní převezen na území České republiky, kde byl předán tamním strážcům zákona.

„Jsme poměrně mladý stát. Diplomatickému řemeslu se teprve učíme. Tomáš Čermák nebyl ani první, ani poslední československý diplomat, který byl v zahraničí při plnění diplomatické mise zatčen,“ vysvětloval prezident Československa Pavel Zítko.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat