Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Vánoce v ohrožení, Ježíšek nebude nadělovat dárky. Na Slovensku ho totiž jmenovali králem a bude vládnout

Letošní Vánoce jsou v ohrožení. Minimálně ta část s dárky. Na Slovensku totiž na popud náměstka ministryně kultury Štefana Kuffa proběhla v minulých dnech intronizace Ježíše Krista, což znamená, že byl Ježíš Kristus slavnostně uveden na slovenský trůn.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Jeho Výsost Ježíš I. po uvedení na trůn tak logicky nebude mít čas na Vánoce roznášet dárky.

„Je to nepříjemná komplikace. Zrovna, když se vládě začalo dařit díky tomu, že jsem v Německu koupil novou nutellu a lidé nám zase začínají věřit, uvedou ti maniaci na Slovensku Ježíška na trůn a máme tady další problém. Vánoce bez dárků nám voliči neodpustí,“ smutní premiér Petr Fiala, který aktuálně s celou vládou jedná o možnostech, jak zachránit Vánoce.

„Santa Claus nám nepomůže, protože toho USA poslaly na letadlové lodi do Izraele a je otázkou, jestli stihne vůbec obdarovat dárky americké občany. Další veliký hráč na poli rozdávání vánočních dárků, ruský děda Mráz, je z pochopitelných důvodů nepřípustný. I kdyby se nám ho nějakým zázrakem podařilo s ruskou stranou vyhandlovat, neprošel by bezpečnostní prověrkou. Rozhodně nebudeme riskovat, aby se nám tu na Štědrý večer po zemi proháněl ruský agent,“ uvažoval nahlas Fiala, který zoufale hledá za Ježíška náhradu.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat