Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) na tiskovce

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) na tiskovce Zdroj: Foto Blesk - Mária Rušinová

Outfity ministryně Jany Černochové (ODS).
Outfity ministryně Jany Černochové (ODS).
Tankový den v Lešanech: Prezident Petr Pavel a ministraně obrany Jana Černochová. (2.9.2023)
Černochová Jana, ministryně obrany
Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) v Otázkách Václava Moravce (2.4.2023)
5
Fotogalerie

Ministryně obrany Černochová v noci z neděle na pondělí vystoupila z OSN

Ministryně obrany Jana Černochová se ostře ohradila proti rezoluci OSN, která vyzývá k humanitárnímu příměří mezi Izraelem a hnutím Hamás, aniž by jmenovala Hamás jako strůjce zvěrstev, která se odehrála v Izraeli. Následně předestřela myšlenku, že v takové organizaci nemá Česká republika co pohledávat, a vyjádřila se pro odchod České republiky z OSN. Dokonce zašla tak daleko, že dala České republice ultimátum dvacet čtyři hodin na opuštění OSN.

Česká republika ultimátum Jany Černochové nesplnila, tak se ministryně obrany rozhodla, že vystoupí z OSN alespoň sama.

„Dnes v noci jsem vystoupila z OSN. Tato organizace již dávno přestala plnit své funkce. Na půdě OSN se pouze dlouze diskutuje, opatrně se nastiňují témata a při nejlepším OSN něco hromadně odsoudí anebo drží za něco minutu ticha. Reálně nezmění vůbec nic a ani se o to nepokouší. OSN došlo do fáze, kdy se ani nesnaží něco změnit. OSN prostě jenom je. A je k hovnu. Nehodlám být dále součástí tohoto obskurního uskupení, a proto OSN opouštím. Neopouštím ho nejen já a moje nejbližší rodina, ale rovněž z pozice ministryně obrany hlásím, že OSN opouští i celé ministerstvo. Všichni jeho zaměstnanci a také jsme nechali z OSN vyškrtnout nejbližší parkoviště,“ uvedla ministryně obrany na tiskové konferenci.

Svým činem ministryně obrany rozpoutala ve společnosti poměrně vášnivou diskusi. Zatímco právníci to označují za nevídaný precedent a snaží se v paragrafech dohledat, co bude teď dál, někteří politici její krok odsuzují a jiní se jim naopak inspirují.

„Já jsem nevěděl, že něco takového jde. Teď když jsem zjistil, že to je možné, okamžitě vystupuju z Evropské unie a z NATO. Společně se mnou opouští Evropskou unii celé SPD,“ začal okamžitě jednat Tomio Okamura, kterému se konečně podařilo splnit si svůj sen.

Vystoupení ministryně obrany Černochové z OSN vyvolalo reakce nejen u nás, ale i ve světě a hlavně v samotné OSN, kde se začalo okamžitě diskutovat, hlasovat, odsuzovat a držet minuty ticha.

„Bezprostředně po oznámení, že česká ministryně obrany vystupuje z OSN, zasedalo shromáždění OSN, kde jsme dlouze diskutovali a nakonec si odhlasovali, že vystoupení Černochové z OSN odsuzujeme.

Když jsme se dohodli, že to odsuzujeme, znovu jsme jednali a usnesli jsme se, že vyzýváme paní Černochovou ke klidu. Pokud se paní Černochová do jednoho týdne neuklidní, nezbyde nám jiná možnost než držet za paní Černochovou minutu ticha. Jinou cestu nevidím,“ vyjádřil se k situaci s Černochovou Gudrun Klein, předseda komise OSN pro zachování zbytečnosti OSN.

Ministryně obrany Černochová má tak ze strany OSN nůž na krku, protože pokud nepřehodnotí své vystoupení, reálně hrozí, že za ni bude OSN držet minutu ticha.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například jsou potíže Petra Pavla s jeho projevy.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>