Dezinformátor Čermák emigroval do Československa. Místo nástupu do vězení tam požádal o politický azyl

Dezinformátor Čermák emigroval do Československa. Místo nástupu do vězení tam požádal o politický azyl Zdroj: koláž reflex.cz

Tomáš Čermák u soudu (19. 7. 2023)
Tomáš Čermák u soudu (19. 7. 2023)
Tomáš Čermák u soudu (19. 7. 2023)
Dezinformátor Tomáš Čermák nenastoupil do vězení, hledá ho policie.
Soud s Patrikem Tušlem a Tomášem Čermákem
8
Fotogalerie

Dezinformátor Čermák emigroval do Československa. Místo nástupu do vězení tam požádal o politický azyl

Rebel a bojovník za spravedlnost Tomáš Čermák nenastoupil do vězení, kde si měl odpykat pět a půl roku, a místo toho utekl do zahraničí. Konkrétně do Československa, kde i požádal o politický azyl.

„V České republice se za pravdu posílá do vězení. Tam svoboda slova platí jenom pro někoho. Soudy jsou zkorumpované, a když se někdo proti systému vymezí a začne říkat, jak to je, tak ho systém umlčí. Byl jsem nespravedlivě odsouzen a hodlám proti tomu bojovat. V České republice ale bojovat nemůžu, protože mi došly nejen všechny možnosti, ale i peníze. Proto jsem odcestoval do Československa, odkud budu dál bojovat za pravdu,“ vzkázal Čermák.

Česká republika nemá s Československem dohodu o vydávání zločinců, takže to vypadá, že je na Čermáka naše justice krátká. To rovněž potvrdil i prezident Československa Pavel Zítko.

„Mohu potvrdit, že Československo skutečně udělilo azyl českému disidentovi Tomáši Čermákovi. Ten člověk byl v České republice neoprávněně perzekuován a šikanován. U nás v Československu mu bude dobře a bude mezi svými. My se o naše lidi umíme postarat,“ potvrdil prezident Československa Pavel Zítko na tiskové konferenci, na které pak prodával předražené fény na vodu.

„Tomáš Čermák si ode mě koupil již tři fény a moc si je pochvaluje. Je to dobrý člověk,“ dodal prezident Zítko.

Ačkoliv česká justice nemá příliš možností, jak získat z Československa Čermáka, ministerstvo spravedlnosti dělá, co je v jeho silách. „V současnosti jsem navázal kontakt s ministryní spravedlnosti Československa a snažím se diplomatickou cestou dojednat vydání Čermáka zpět do České republiky, kde by nastoupil do výkonu trestu. Jednání postupují pomalu, protože československá ministryně spravedlnosti je dost komplikovaná osoba,“ potvrdil ministr spravedlnosti Blažek, který vyjednává s ministryní spravedlnosti Československa Janou Peterkovou možné vydání Čermáka.

„Ta paní si během jednání lehla na zem a křičela, že je jí upírána svoboda slova a že je tohle fašismus. Potom po mně chtěla půjčit peníze, že nemá na nájem. Přiznám se, že to bylo jedno z nejsložitějších politických jednání, které jsem kdy zažil,“ dodal Blažek.

Vydání Čermáka je podle Blažka běh na hodně dlouhou trať. Čermák navíc zažádal o československé občanství, což by mohlo případné vydání ještě více zkomplikovat. Jakmile dostane Čermák československou občanku a československý pas, je téměř vymalováno. Spekuluje se rovněž o možnosti, že pokud bude nejhůř, narukuje Čermák k wagnerovcům, což si prý vždycky přál. V takovém případě bude pro českou justici definitivně nedostižitelný.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například jsou drahé školní pomůcky pro děti.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>