Tomio Okamura

Tomio Okamura Zdroj: Profimedia.cz

Inaugurace Petra Pavla
Okamura se zlobí.
Hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy 1. 9. 2022
Hlasování o nedůvěře vládě Petra Fialy 1. 9. 2022
Jednání Sněmovny o prodloužení nouzového stavu: Předseda SPD Tomio Okamura(19.5.2022)
14
Fotogalerie

Dokázal to! Tomio Okamura vystoupil z Evropské unie

Předseda hnutí SPD, prima kluk a známý smíšek Tomio Okamura, který dlouhodobě brojí proti Evropské unii, to dokázal. Po letech přešlapování na místě se odhodlal a konečně vystoupil z Evropské unie.

Roznětkou k jeho kroku byl nedávný incident v Poslanecké sněmovně, kde Okamura nejprve vyzval, aby byla ze sněmovny odstraněna vlajka Evropské unie, protože se mu z ní dělá nevolno a tohle on nemá zapotřebí, načež před něho předstoupily dvě poslankyně a mávaly mu před nosem rozvinutou vlajkou Evropské unie.

Tuto záměrnou provokaci Tomio Okamura neustál. Začal škytat, na předloktí a na zadečku se mu udělala ošklivá vyrážka a musel jít urychleně na vzduch.

„To byla poslední kapka. Jak přede mnou mávali vlajkou Evropské unie, uvědomil jsem si, že takhle to dál nejde. Jelikož nemám dostatečně silný mandát na to, zařídit, aby vystoupila Česká republika z Evropské unie, rozhodl jsem se, že vystoupím z Evropské unie alespoň já osobně. Je to osvobozující,“ přiznal Tomio Okamura, kterému prý spadl veliký kámen ze srdce.

„Už žádný diktát Evropské unie. Žádná šikana. Nic. Už jenom Česká republika,“ rozplýval se Okamura bezprostředně po Okamexitu.

Po administrativní stránce vystoupení z Evropské unie nebylo zase tak složité.

„Nakráčel jsem přímo do Evropského parlamentu na recepci. Paní recepční jsem se představil a předal jí písemně své vystoupení z Evropské unie. Paní byla překvapená, ale řekla mi, že to lejstro založí. Ani po mně nechtěla žádný poplatek. Nic. Bylo to opravdu jednoduché a zvládne to každý. Pokud by chtěli i ostatní vystoupit z Evropské unie, můžou tak učinit osobně na recepci Evropského parlamentu,“ dodal Okamura instrukce dalším českým občanům, kteří chtějí vystoupit z Evropské unie.

Bohužel, většina občanů, kteří si přejí vystoupit z Evropské unie, neví, kde je Evropský parlament, a pokud to ví, tak nemá peníze na cestu. I tak je to jejich směrem poměrně záslužné gesto.

Redakce Reflexu kontaktovala přímo sekretariát Evropského parlamentu, aby si tvrzení Tomia Okamury potvrdila, a skutečně tomu tak bylo.

„Byl tu nějaký Japonec, který na recepci paní recepční ohlásil, že vystupuje z Evropské unie. Větší prdel jsme tu nezažili. Smáli jsme se tady tomu všichni,“ potvrdila s úsměvem tajemnice sekretariátu Evropského parlamentu.

Jestli má vystoupení Tomia Okamury z Evropské unie, které podal písemně na recepci Evropského parlamentu, nějakou právní váhu není jisté. Respektive je jisté, že nemá, nicméně to Okamurovi nebrání domnívat se, že již není v Evropské unii.

„Obloha je modřejší a tráva zelenější, když teď nejsem v Evropské unii. Nemusím se řídit žádným nařízením. Jsem svobodný člověk a můžu jet na dovolenou do své milované Itálie,“ těšil se Tomio Okamura, který ale nakonec nikam nejel, protože ho do Itálie nepustili, jelikož není v Evropské unii a neměl vyřízená víza.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností je ale například úmrtí spisovate Milana Kundery.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>