Premiér Petr Fiala (ODS) na tiskové konferenci ke konsolidačnímu balíčku (11.5.2023)

Premiér Petr Fiala (ODS) na tiskové konferenci ke konsolidačnímu balíčku (11.5.2023) Zdroj: Blesk: Jiří Koťátko

Premiér Petr Fiala ve studiu Blesku. (18.5.2023)
Premiér Petr Fiala ve studiu Blesku. (18.5.2023)
Petr Fiala na ideové konferenci ODS (13.5.2023)
Petr Fiala na ideové konferenci ODS (13.5.2023)
Premiér Petr Fiala (ODS) a šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová na tiskové konferenci ke konsolidačnímu balíčku (11.5.2023)
10
Fotogalerie

Premiér Fiala osobně dohlížel na to, aby průměrná rodina odevzdala 20 procent příjmů, jak si přály odbory

Největší otloukánek posledních let, průměrná rodina, má opět a znovu další důvod k nespokojenosti. Podle šéfa odborů Středuly totiž průměrná rodina přijde ročně až o dvacet procent příjmů. Na vině je podle Středuly vládní úsporný balíček.

„Průměrná rodina si toho vytrpěla už dost a podle všeho její utrpení není u konce. Poprosím nyní průměrnou rodinu, aby za mnou nyní přišla na pódium,“ vyzval na tiskové konferenci Středula přítomnou průměrnou rodinu Nováků, která je již čtyři roky oficiálně uznaná za průměrnou rodinu.

Manželka Jana Nováková, muž Petr Novák a jejich dvě děti syn Matěj Novák a dcera Eliška Nováková podle pokynů Středuly vystoupili na pódium.

„Průměrnou rodinu vám asi není třeba představovat. Všichni je moc dobře známe. Paní Jana Nováková pracuje v administrativě. Pan Petr Novák dělá obchodního zástupce. Malý Matěj Novák chodí do druhé třídy a Eliška Nováková do čtvrté třídy,“ uvítal Středula na pódiu průměrnou rodinu Nováků.

Sálem se ozval potlesk, protože většina lidí má průměrnou rodinu ráda a často se na ni odkazuje.

„Bohužel je mi líto, ale kvůli vládnímu úspornému balíčku bude muset nyní odevzdat průměrná rodina dvacet procent svého ročního příjmu. Tuto částku jsme odvodili selským rozumem, a je tedy konečná. Předání peněz proběhne samozřejmě za přítomnosti pana premiéra.

V ten moment se na pódiu objevil premiér Petr Fiala, aby osobně dohlédl na to, že průměrná rodina odevzdá dvacet procent svých příjmů.

„Poprosím pana Nováka, aby peníze předal do připraveného pytle,“ vyzval Středula Petra Nováka.

Ten zamáčkl slzu, popostoupil si k velikému pytli a vložil do něho peníze.

„Upřímně je mi líto průměrné rodiny, ale za to může vláda. My jsme dělali, co se dalo,“ dodal Středula, načež si vzal pytel s penězi od průměrné rodiny a spolu s přáteli si zašel na striptýz.

„Je to samozřejmě veliká oběť průměrné rodiny, ale oni to dělají, abyste vy nemuseli. Když sebereme peníze průměrné rodině, polepší si podprůměrné i nadprůměrné rodiny,“ vysvětloval Fiala, který se při tom díval na přítomnou podprůměrnou rodinu Molnárů, kterou tvoří samoživitelka Molnárová se svými pěti dětmi, které má s šesti různými muži.

„Jen jim naložte. Průměrná rodina si to zaslouží,“ pořvávala paní Molnárová, která byla zjevně v dobrém rozmaru.

Nadprůměrná rodina se tiskové konference nezúčastnila, neboť byla toho času ve své vile na ostrově kdesi v Karibiku. 

Po konci tiskové konference průměrná tradiční rodina odešla, aby čelila dalším a dalším příkořím. Cestou domů průměrnou tradiční rodinu chtěla zničit parta homosexuálů a ještě tentýž den průměrná rodina nedosáhla na hypotéku. Podle Petra Nováka z průměrné rodiny jsou neúspěchy a zklamání každodenní chléb průměrné rodiny a je na to zvyklá.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že vládní ozdravný balíček připomíná knihu Hlava XXII.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>