Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Ministr Nekula zatočil s drahotou. Pustil se do placené spolupráce s řetězci

Zabil takzvaně dvě mouchy jednou ranou. Ministr zemědělství Zdeněk Nekula se již nemohl dívat na strádající občany, kteří se hroutí pod tíhou vysokých cen potravin a hojně umírají na podvýživu, pročež se ze své funkce ministra rozhodl, že s tím něco udělá.

„V současné době mě tíží dva zásadní problémy. Vysoký schodek státního rozpočtu a vysoké ceny potravin. Tyto dva problémy mi nedají spát. Kudy chodím, tudy přemýšlím, jak schodek i ceny snížit. Opravdu mne to trápí. Skoro kvůli tomu ani nespím, jak jsem z toho utrápený.

Pak jsem na to ale najednou přišel. Zjistil jsem totiž, že jsem ministr zemědělství. To už něco znamená. Mám mandát, a hlavně politickou sílu něco změnit. To mi dřív nedošlo. Díky tomu, že jsem ministr zemědělství, mám trochu jiné možnosti než běžný člověk. Mám větší plat, takže mě vysoké ceny potravin nerozhodí. Jídlo utáhnu. I ten vysoký schodek díky svým penězům ustojím.

Když jsem sám sebe uklidnil, uvědomil jsem si, že jsou lidé, kteří bohužel nemají plat jako ministr zemědělství. Jelikož jsem empatický a hodný člověk, rozhodl jsem se, že nad rámec svých pracovních povinností udělám dobrý skutek i pro lidi.

A zde mi opět nahrálo to, že jsem ministr zemědělství. Ono se to občas hodí, být ministrem.

Ze své pozice jsem se domluvil s řetězcem Lidl na placené spolupráci. Nejenom že mi zaplatí za propagaci a tyto peníze potom můžu použít na umoření schodku státního rozpočtu, ale navíc zajistím občanům i slevy na potraviny,“ pochlubil se ministr zemědělství Nekula na mimořádné tiskové konferenci.

„Radujme se, neboť přicházejí lepší časy. Řetězec prodává nejčerstvější a nejkvalitnější suroviny a produkty. Já tam osobně nakupuji velmi rád a velmi často a vždy jsem byl spokojen. Byl jsem velmi potěšen, když jsem je oslovil s nabídkou spolupráce. Oslovím i další řetězce. Dává mi totiž smysl spojit něco, čemu věřím a co je kvalitní, veřejně se svým jménem a s ministerstvem zemědělství. Speciálně pro vás jsem do konce května zařídil slevu na hladkou mouku. Stačí při placení v obchodě použít slevový kódíček Nekula15. Po zadání slevového kódíčku dostanete automaticky slevu patnáct procent,“ zakřičel Nekula, načež začal sám sobě tleskat a k nebi v tu chvíli vylétlo tisíc bílých holubic s nášivkami „Lidl“.

Tento bezprecedentní krok proti chudobě začal okamžitě ve společnosti rezonovat a lidem se začalo lépe dařit.

„Je to jako sen. Jako rodina jsme to teď neměli lehké. Dceru nevzali na střední, protože byla silný ročník, a ve školách bylo proto málo místa, měli jsme nedoplatek za plyn a elektřinu skoro sto tisíc, takže jsme museli prodat auto, ale to nevadí, protože jsme stejně neměli na benzín, protože nám v lednu skončila fixace na hypotéku, a nově tak platíme hypotéku dvakrát takovou, takže na benzín bychom stejně neměli stejně jako na oblečení pro děti. Už už to vypadalo, že nebudeme mít peníze ani na jídlo, ale potom nám Bůh seslal pana Nekulu, který vyjednal parádní slevu na hladkou mouku. Teď máme doma plný špajz hladké mouky a je nám dobře. Sice už máme měsíc vypnutou elektřinu, protože nemáme na zaplacení, takže si z mouky nic neupečeme, ale to nevadí, protože se dá jíst i jen tak samotná. Celá rodina už čtyři dny jí jenom mouku a od té doby nikdo z nás nebyl na velké, takže ušetříme za vodu na splachování záchodu,“ usmíval se pan Jaromír z Chomutova, jemuž slevový kódíček na mouku vytrhl trn z paty a nastartoval jeho život k lepšímu.

Není to však jen pan Jaromír, který těží z vynalézavosti ministra Nekuly. Další stovky tisíc občanů velebí svého spasitele a doslova si rochní v mouce s patnáctiprocentní slevou. A to není všechno.

„Pokud bude spolupráce s tímto řetězcem úspěšná, od června plánujeme slevový kódíček na pyžama,“ ubezpečil Nekula, že ani v červnu ne­budou lidé strádat.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.