Mýval trpasličí - ilustrační snímek

Mýval trpasličí - ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Vladimir Putin a íránský prezident Ebrahim Raisi
Vladimir Putin coby premiér na exkurzi ve firmě Concord Jevgenije Prigožina (2010).
Putin na Den národní jednoty vyrazil v Moskvě na výstavu o Rusk ua Ukrajině (4.11.2022)
Ruský prezident Vladimir Putin při oslavách Dne národní jednoty (4.11.2022)
Ruský prezident Vladimir Putin při oslavách Dne národní jednoty (4.11.2022)
15
Fotogalerie

Rusko osvobodilo z Chersonu proruské mývaly. Tenhle úspěch národ potřeboval, usmíval se Putin

Speciální vojenská operace začala konečně nést své ovoce. Jeden z hlavních cílů, tedy osvobodit z chersonské zoologické zahrady mývaly, kteří se podle Putina cítili být Rusy, byl konečně splněn.

„Dnešek vejde do dějin jako veliké vítězství ruského národa. To, co jsme si v únoru předsevzali a nikomu o tom neřekli, abychom to nezakřikli, se nyní konečně splnilo. Radujte se, přátelé, protože jsme konečně dosáhli hlavního cíle. Demývalizace Ukrajiny se povedla. Buďte hrdí na svého prezidenta. Buďte hrdí na svůj národ,“ dral se skrz botoxem a bůhvíčím ještě nateklý obličej Putinovi náznak úsměvu.

„Hlavní cíl speciální vojenské operace byl splněn. Rusko je veliké a Rusové jsou báječní. Jsme to my, kdo nyní ve světě udává trend a směr nejen vojenský, ekonomický a kulturní, ale nyní i diktujeme tempo, co se týče mývalů,“ stékala Putinovi po tváři slza, jak dojal sám sebe.

Osvobození mývalů z chersonské zoo je pro Rusko největší vojenský úspěch od druhé světové války a v náladě lidí je to znát.

„Na frontě na Ukrajině zemřel můj muž i mí dva synové, kteří byli mobilizováni, dvě hodiny vycvičeni a potom byli posláni na frontu, kde bylo za půl dne po nich. Nestěžuju si. Dostala jsem za jejich smrt dvacet kilo rýže a fotku žigulíka, což je terno. Navíc mám ještě dva syny, kterým bude za měsíc osmnáct, takže když se zadaří, urvu z toho ještě bonboniéru a třeba i walkmana. Můj muž i mí synové zemřeli za Rusko. Zemřeli za velikou myšlenku. Zemřeli za to, aby byli mývalové osvobozeni,“ plakala dojetím paní Natasha, která má nad zadkem vytetované písmeno Z, protože jí to přišlo vlastenecké, i když vůbec nemá ponětí, co to znamená.

Lidé v ulicích slaví a radují se. Oslavy neberou konce.

„Nemůžeme vytáhnout paty z Ruska, nemáme pomalu co žrát, ekonomika je v prdeli, celé dny trávím doma zavřenej v komodě v koupelně, aby mě nevyhmátli a neposlali na frontu, ale teď konečně mám pocit, že to všechno za to stálo. Teď se ukázala prozíravost tatíčka Putina. On věděl, proč to dělá. On vždycky ví, proč to dělá. Teď když jsme osvobodili mývaly, bude jenom dobře,“ radoval se potichu pan Ivan ve své komodě v koupelně.

Podle některých zdrojů mohlo být toto vítězství Ruska ještě monumentálnější. Armáda totiž mohla ze zoo kromě mývalů osvobodit ještě dikobraza, tři krajty, velblouda a šimpanze. Bohužel, ruští vojáci dikobraza a hady snědli a velblouda s šimpanzem hromadně znásilnili (a potom je taky snědli), takže muselo stačit jen osvobození mývalů, kteří vojákům nestáli za znásilnění ani za to, aby je sežrali.

Po osvobození mývalů vyhlásil ministr obrany Šojgu stažení vojáků z Chersonu, protože tam byl cíl splněn.

„Nyní se musíme soustředit na Luhanskou oblast. Je tam zoo, kde žijí tři vačice, které je potřeba osvobodit,“ nastínil další cíl speciální vojenské operace Šojgu.

Na osvobození vačic bude nasazeno dalších tři sta tisíc mužů, kteří se podělí o sto ještě fungujících pušek a troje slipy.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Válka na Ukrajině je však smutnou skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>