Video placeholde
Vladimir Putin při videokonferenci s členy ruské bezpečnostní rady, při které vyhlásil stanné právo v územích, která se na Ukrajině pokusil anektovat (19. 10. 2022)
Vladimir Putin při videokonferenci s členy ruské bezpečnostní rady, při které vyhlásil stanné právo v územích, která se na Ukrajině pokusil anektovat (19. 10. 2022)
Ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin na summitu v kazašské Astaně (13. 10. 2022)
Vladimir Putin na summitu v kazašské Astaně (13. 10. 2022)
15
Fotogalerie

Valné shromáždění OSN odsoudilo anexi Ukrajiny. Putin uvažuje o sebevraždě, Kadyrov opouští v panice TikTok

A je to tu. To, na co celý svobodný svět čekal, se stalo skutečností. Valné shromáždění OSN odsoudilo ruskou anexi části Ukrajiny. Teď už bude jenom dobře. Zraky celého světa se upínaly na zasedání valného shromáždění OSN, kde se mělo jednou pro vždy rozhodnout, zda OSN odsoudí ruskou anexi části ukrajinského území. Pokud by se tak stalo, změnilo by to úplně všechno.

„Odsuzuji,“ rázně pravil zástupce Dánska v OSN do mikrofonu za pultíkem, před kterým se v době hlasování táhla nekonečná fronta. Hlasování totiž tentokrát probíhalo po jednom, a to orální formou. Zástupci zemí, kteří chtěli hlasovat, museli předstoupit před mikrofon a svůj verdikt říct nahlas.

„Já také odsuzuji,“ stvrdil postoj své země zástupce Chorvatska, který hlasoval jako poslední, čímž hlasování ukončil a potvrdil to, na co čekal celý svět.

„Dámy a pánové, ze 193 zemí se 143 zemí vyslovilo pro to, že ruskou anexi části Ukrajiny odsuzuje. Tímto je věc vyřešená,“ vyhlásil Arnold Schleine výsledek hlasování valného shromáždění OSN, a oficiálně tak potvrdil hlasování.

V ten moment propukly v Evropě a USA oslavy.

„Je to tu. Je to tu. Konečně je po všem,“ skandovali lidé v ulicích ve Francii, v Polsku, ale i ve Vatikánu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tuto radostnou zprávu ohlásil svým občanům v mimořádném online výstupu. Jelikož to bylo slavnostní vysílání, tak ke svému tradičnímu zelenému triku přidal ještě rozpustilou zelenou párty čepičku.

Zatímco Ukrajina a s ní celý Západ slaví, Rusko je na kolenou. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov hlasování OSN označil za podvod a prý to tak nenechá.

Vladimír Putin poprvé od napadení Ukrajiny připustil, že se zabije.

„Pana prezidenta tento bezprecedentní krok valného shromáždění OSN velmi rozrušil. Bere to jako zradu. Už od rána je zavřený ve svém pokoji, pláče, poslouchá emo hudbu, jako jsou například Tokio Hotel, a vyhrožuje, že si něco udělá. Bojíme se o něho. Střídavě pláče a střídavě mačká červené tlačítko, které má instalované ve svém pokoji. On si myslí, že tím odpaluje jaderné zbraně, ale ve skutečnosti tím tlačítkem pouze vypíná a zapíná světlo ve sklepě. To on ale neví. Mačkání červeného tlačítka ho uklidňuje. Tentokrát to ale vypadá, že hlasování valného shromáždění OSN ho opravdu psychicky zničilo. Modleme se za pana prezidenta a doufejme, že si nesáhne na život,“ vyjádřil se chvějícím se hlasem tiskový mluvčí prezidenta Peskov v mimořádném živém projevu.

Vladimír Putin není jediný, koho hlasování valného shromáždění OSN takzvaně sundalo. I Ramzan Kadyrov neprožívá své nejlepší časy.

„Pan Kadyrov opustil v panice TikTok. Chvíli tam byl a potom najednou zmizel. Už tam není. Je to reakce na hlasování valného shromáždění OSN,“ vysvětloval zdroj blízký Kadyrovi.

„Kadyrov opustil TikTok ve spěchu. Dalo by se říct, že to byl spíše úprk než klasický ústup. Už dva dny o něm nikdo nic neví. Nepřidal žádné video, nic. Nikdo neví, kde je a co se bude dít dál,“ dodal zdroj.

Jen pár hodin poté, co valné shromáždění OSN odsoudilo ruskou anexi, propukl v Rusku hladomor a lidé v panice opouštějí zemi. Co se bude dít dál, to nikdo netuší. Jisté ale je, že odsouzení anexe valným shromážděním OSN byla pro Rusko poslední rána, ze které se už nevzpamatuje.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je vyhlášení stanného práva na Ruskem okupovaných ukrajinských územích.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>