Martin Stropnický

Martin Stropnický Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Martin Stropnický
Martin Stropnický
První stání mají v listopadu.
Martin Stropnický u soudu
Martin Stropnický
7
Fotogalerie

To není fér, já jsem chtěl být prezident! Stropnický se vztekal, když Babiš oznámil kandidaturu

Vystoupení Andreje Babiše v přímém přenosu na TV Nova, kde oznámil svou kandidaturu, překvapilo řadu lidí a některé z nich to dokonce zklamalo. Vedle již ohlášených kandidátů, kterým se vstupem Babiše do klání o Hrad velmi razantně zúžila šance dostat se do druhého kola, je asi největším smolařem posledních dnů Martin Stropnický. Dlouho se totiž spekulovalo o tom, že to bude právě on, koho vyšle ANO do boje o Hrad.

„Já jsem s tím už počítal. Na vlastní náklady jsem si nechal vyrobit půl milionu odznáčků s nápisem – volte Marťase – a taky jsem se kvůli tomu rozvedl. Usoudil jsem, že jako prezident nemůžu mít za manželku herečku a komediantku. To by mi snižovalo vážnost. Po mém boku by měla být mladá modelka. Teď ale veškerá moje snaha vyšla vniveč. Jak já k tomu přijdu?“ plakal Martin Stropnický, který na tuty počítal s tím, že ho ANO vyšle do boje o Hrad a že zvítězí. 

„Pan Stropnický tu byl minulý týden. Přeměřoval si stůl i křesla a objednal nový nábytek. Taky dal do kuchyně seznam jídel, na které je alergický. V podstatě se tady už s předstihem začal zabydlovat,“ potvrdil zdroj z Pražského hradu, že Stropnický byl přesvědčen, že příštím prezidentem bude on. 

„Je to nehoráznost. To mám za všechnu tu práci, co jsem pro hnutí odmakal? Takhle se po těch letech ke mně zachovají? Já to tak nenechám. Lidé, vyjděte do ulic. Hned dnes vás čekám na Václavském náměstí. Budou nás statisíce a ANO váš hlas vyslyší a pošle mě na Hrad,“ burcoval Stropnický lidi prostřednictvím sociálních sítí i médií, aby ho přišli na Václavské náměstí podpořit. 

Vydělal dvacku

„Martin na Hrad, Martin na Hrad,“ hřměl ještě téhož odpoledne Martin Stropnický na Václavském náměstí do megafonu z improvizovaného pódia z palet pod sochou svatého Václava. Jeho snažení přihlížela skupinka japonských turistů a jedna paní mu ze soucitu dala dvacetikorunu. To bylo tak nějak všechno. Žádné davy, nic. 

Cesta Martina Stropnického na Hrad tak skončila ještě před tím, než mohla začít. 

„Pořád to ještě nemůžu pochopit. Vždyť jsme o tom mluvili. Širší vedení strany to rozebíralo. V pondělí jsme se měli sejít a potvrdit to. A v neděli Babiš oznámil svou kandidaturu. To přece není možné. Jako by snad ANO nebyla demokratická strana, ale jenom projekt jednoho muže, který si s ním dělá, co se mu zlíbí,“ přemýšlel nahlas Stropnický, načež se opět rozplakal, protože si vzpomněl, že na své náklady nechal vyrobit milion letáčků s nápisem „Martin Stropnický – váš prezident“.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že Babiš bude kandidovat na prezidenta.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>