Premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) na návštěvě Liberce (21.8.2020)

Premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) na návštěvě Liberce (21.8.2020) Zdroj: reprofoto Facebook

17. listopad 2021: Premiér Andrej Babiš a vicepremiéři Karel Havlíček a Alena Schillerová (všichni ANO) na Národní třídě
17. listopad 2021: Premiér Andrej Babiš a vicepremiéři Karel Havlíček a Alena Schillerová (všichni ANO) na Národní třídě
Jednání tripartity (19. 10. 2021)
Hnutí ANO zahájilo ostrou v Ústí nad Labem ostrou fázi kampaně. Babiš se chce rvát do roztrhání těla. (2. 9. 2021)
Hnutí ANO zahájilo ostrou v Ústí nad Labem ostrou fázi kampaně. Babiš se chce rvát do roztrhání těla. (2. 9. 2021)
7
Fotogalerie

Ceny energií klesají. Babiš panikaří a vysílá Havlíčka do Lipska pokles zastavit

Poslanec Andrej Babiš, který možná bude kandidovat na prezidenta, ale spíš se rozhodne podle toho, jestli třeba náhodou nebudou předčasné volby do parlamentu a on by tak opět urval post premiéra, neprožívá šťastné období. Ceny energií mu totiž začaly klesat.

Jeden z jeho hlavních předvolebních bodů, respektive to, co aktuálně dělá, ať už to je cokoliv, tedy, že nadává vládě za vysoké energie, jde tímto do kytek. Klesající ceny energií Andrej Babiš nepotřebuje. Nehodí se mu to, protože mu to bere náboje, kterými střílí do vlády a připisuje jí problémy, které ve skutečnosti zavinil on sám.

Klesající ceny energií není nic, co by se dalo vládě Petra Fialy vyčítat a na čem by se dalo stavět.

„Jak klesá? Čo to je za sviňárnu toto. Energie nemůže klesat. Ceny energií musí stoupat, jinak jsem v prdeli. Vysoké ceny energií jsou vedle inflace naše volební vítězství. Na tom máme postavenou celou kampaň. Okamžitě mi přiveďte toho, co zavinil pokles ceny energií, abych ho vlastnoručně zardousil,“ zuřil podle očitých svědků Andrej Babiš, když mu bylo oznámeno, že ceny energií klesají.

„Pokles se musí zastavit. Ceny musí stoupat. Nedá se nic dělat. Vyšleme Karla do Lipska, aby pokles zastavil. On si nějak poradí,“ měl navrhnout cestu Karla Havlíčka do Lipska na burzu energií, kde by opět nastartoval růst cen. Jak by to mě udělat, už ale Andrej Babiš neřešil.

Podle dostupných informací ve čtvrtek dopoledne Karel Havlíček skutečně odjel do Lipska. Omluvil se z mýtinku, kde většinou postává vedle Babišova obytného vozu a tupě se usmívá na lidi, které nepřišli za ním ale za Babišem, a vyrazil na cestu s jasným cílem. Zajistit zdražení energie.

„Jestli někdo dokáže zdražit energie nejen v České republice, ale potažmo v celé Evropě, je to jedině Karel Havlíček a Alena Schillerová,“ věří ekonom Zdeněk Bláha, který připomněl, že na Alenu Schillerovou by se nemělo zapomínat.

Ta totiž odjela do Lipska spolu s Karlem Havlíčkem, který ji vzal s sebou nejen jako konzultantku na zdražování, ale i jako případnou překladatelku a samozřejmě nepostradatelnou instagramovou influencerku.

Podle posledních zpráv se Karel Havlíček opravdu dostal na burzu v Lipsku v přestrojení za instalatéra a až pochopí, jak burza energií v Lipsku funguje, ihned se pokusí ceny energií zvýšit.

Konzultantka zdražování Alena Schillerová si zatím v Lipsku pořídila několik hezkých selfíček, jak sedí na lavičce, protože tady jde opravdu o hodně. Jestli se výpravě nepodaří zastavit pokles cen energií, bude to mít pro budoucnost Andreje Babiše nedozírné následky.

A pokud by úplně náhodou k tomu všemu začala klesat inflace a nedej bože cena nafty a benzinu, byl by Andrej Babiš už úplně v prdeli.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Hrozící energetický kolaps je však smutnou realitou.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Vláda schválila úsporný tarif na pomoc domácnostem s vysokými cenami energií • ČTK