Prezident k výročí okupace nakreslil hezký obrázek pejska, vysvětloval Ovčáček

Prezident k výročí okupace nakreslil hezký obrázek pejska, vysvětloval Ovčáček Zdroj: Reflex.cz

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček
Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie na CNN Prima News (1.5.2022)
Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie na CNN Prima News (1.5.2022)
Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie na CNN Prima News (1.5.2022)
Prezident Zeman se účastnil slavnostního otevření opravené brány Lánské obory (13.6.2022)
17
Fotogalerie

Prezident k výročí okupace nakreslil hezký obrázek pejska, vysvětloval Ovčáček

Prezident Miloš Zeman k 54. výročí okupace Československa v srpnu 1968 již tradičně nic neřekl. Neutrousil o tom ani slovo. Mohlo by se zdát, že Zeman toto výročí nebere za důležité a tím pádem na něj nebude plýtvat silami. Ukázalo se ale, že opak je pravdou. 

„Pan prezident bedlivě sleduje různá výročí a dlouze plánuje, jestli a jak se k nim vyjádří. Je mu jasné, že celá společnost na jeho slova čeká a nemalé množství občanů žije jenom pro to. K okupaci Československa v roce 1968 se pan prezident sice nevyjádřil ústně, ale rozhodně na toto důležité datum nezapomněl. K příležitosti padesátého čtvrtého výročí okupace nakreslil pan prezident voskovkami pejska,“ řekl mluvčí Jiří Ovčáček a na tiskové konferenci obrázek psa ukázal. Vypadal, jako by ho nakreslilo dítě. 

„Pan prezident se poslední dobou vyjadřuje k věcem prostřednictvím obrázků či různých vystřihovánek. Za svůj život už toho řekl dost, takže teď se uchýlil k nové formě sdělení,“ vysvětloval Jiří Ovčáček, aniž by upřesnil, co přesně obrázek psa znamená a jakou má spojitost s okupací. 

Žabička do Paříže

„Teď hodně kreslí a vystřihuje. Na doporučení velitele ochranky používá pan prezident dětské nůžky bez špiček, aby se nám omylem nezranil,“ upřesnil Jiří Ovčáček Zemanovu agendu.

„Veřejné vystupování, zahraniční návštěvy a vesměs i další program prezidenta republiky byly kvůli vytíženosti v kreslení obrázků zredukovány na minimum. I tak je tempo pana prezidenta zběsilé, a když má dobrý den, zvládne nakreslit i tři obrázky, než u toho usne a my ho musíme odnést zpět do pelíšku,“ nastínil, s jakou vervou se Miloš Zeman každý den pouští do vykonávání své prezidentské funkce. 

„Minulý týden byl pozván s delegací do Paříže, kde probíhalo zasedání Evropské komise pro energetiku. Pan prezident místo sebe poslal obrázek žabičky. Podle toho, co jsme se doslechli, se obrázek žabičky moc líbil a pan prezident Macron si ho prý dal na ledničku. To je neuvěřitelný úspěch České republiky. Pan prezident to opět dokázal a znovu skvěle reprezentoval naši zemi,“ otřel si Jiří Ovčáček slzičku v oku. 

Zločin v mateřské školce

Jakkoliv se může zdát, že Miloš Zeman obrázky svou funkci zastane nad očekávání, začínají se objevovat svědectví, že jeho tvorba není tak úplně jeho. 

„Toho pejska kreslil můj pětiletý syn ve školce. Pan prezident mu obrázek ukradl a vydává ho za svůj,“ stěžuje si paní Kateřina z Prahy, která obvinila Kancelář prezidenta z krádeže díla. Není jediná, kdo viní prezidenta ze zcizené kresby předškolního dítěte.

Pokud se ukáže, že obrázky prezidenta nejsou jeho, ale dětí ze školky, má Miloš Zeman zaděláno na veliký průšvih. Nejen že dělá úplný hovno, ale ještě okrádá děti.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou ale je, že i dnes existují lidé, kteří hájí zvací dopisy sovětským okupantům z roku 1968.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>