Mimořádná schůze Sněmovny: Expremiér Andrej Babiš (ANO) kritizoval současnou vládu (3.5.2022)

Mimořádná schůze Sněmovny: Expremiér Andrej Babiš (ANO) kritizoval současnou vládu (3.5.2022) Zdroj: ČTK / Krumphanzl Michal

Plakát formátu A4: VONDRÁČEK S TEXTEM
Plakát formátu A4: SCHILLEROVÁ S TEXTEM
Plakát formátu A4: PRCHAL S TEXTEM
Plakát formátu A4: VOJTĚCH S TEXTEM
Plakát formátu A4: JERMANOVÁ S TEXTEM
10
Fotogalerie

V Čechách dochází covid. Za nás bylo covidu na rozdávání, tvrdí Babiš, který obvinil Fialovu vládu z fušérství

Nejen inflace a zdražování potravin a pohonných hmot. Nyní se ukázalo, že v České republice dochází covid. Za všechno může vláda premiéra Pera Fialy. Alespoň to tvrdí poslanec Andrej Babiš a s ním celé hnutí ANO. Poslanci za ANO prošli v několika předešlých týdnech od focení se na benzinkách s drahým benzínem přes cestování Andreje Babiše do zahraničí, kde ukazoval na věci, které tam byly levnější než u nás, až ke kritice, že vláda kašle na vlastní občany a upřednostňuje Ukrajince.

Jednoho by napadlo, že Babiš všechna myslitelná témata vyčerpal, ale opak je pravdou. Pan poslanec Babiš má v záloze ještě žolíka. Covid.

„Za naší vlády bylo covidu na rozdávání. Byli jsme best in covid v celém světě. Psali o nás v Americe, v Německu i v Austrálii. A jak to vypadá dneska? Covid dochází. Je ho málo. A kdo je viníkem? Přeci vláda pana Fialy,“ nechal se slyšet poslanec Babiš, který se štábem kameramanů marně půl dne obcházel nemocnice a nechal se natáčet u prázdných nemocničních lůžek.

„Tady mohl ležet klidně i váš otec nebo maminka. Teď je to tu ale prázdné,“ teatrálně vzlykal Babiš do kamer, načež poklekl a bušil do pelesti pěstičkami.

„Tohle by se za nás rozhodně nestalo. Všechny postele by byly plně obsazené. Lidé by leželi i na zemi. Jako vlastenci mi je smutno, když vidím, že to, co jsme tolik měsíců budovali a díky čemuž jsme byli světoví, vláda fušerů premiéra Fialy během několika týdnů rozfofrovala,“ lkal pan poslanec.

Přírůstky nově nakažených jsou v posledních týdnech oproti předešlým obdobím doslova tristní. Covid dochází nejen v nejchudších krajích, ale také v Praze.

„Jestli to půjde takhle dál, jednoho dne se probudíme a v Čechách žádný covid nebude. Jak dlouho ještě budeme snášet chaotické kroky amatérské vlády Petra Fialy?“ ptá se Andrej Babiš na svém facebookovém profilu.

Na základě úbytku covidu v České republice rozjíždí hnutí ANO kampaň, aby na problematiku úbytku covidu ve společnosti upozornilo.

Masivní billboardová kampaň napříč celou republikou s fotkou Babiše a nápisem „Za Babiše bylo covidu víc“ si bere za cíl společnost informovat, že jedině Andrej Babiš, potažmo ANO dokáže Českou republiku vést ke světlejším zítřkům.

Na dotaz, jak by Andrej Babiš řešil nedostatek covidu, neodpověděl, ale historicky již dokázal, že v šíření covidu se vyzná a ví, jak na to.

Petr Fiala se k nedostatku covidu v České republice doposud nevyjádřil. Uniklé zprávy z ministerstva zdravotnictví však tvrdí, že se o případném dodání covidu vedou jednání s Čínou.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností je ale start volební kampaně Andreje Babiše.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>.

Video placeholde
Andrej Babiš (ANO) • Videohub E15