Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Češi znásilněným ženám na Ukrajinu posílají píšťalky a několik dobře míněných rad

Zvěrstva páchaná ruskými okupanty na Ukrajině neberou konce a vedle střílení civilistů tu máme takový ten klasický evergreen ruské armády, a tedy znásilňování. Starosta Kyjeva mimo jiné požádal mezinárodní organizace o léky, které zabraňují otěhotnění právě pro znásilněné ženy. V České republice se rozjela po vlastní ose díky několika dobrovolníkům sbírka na tyto léky, pročež se do celé situace vložilo Hnutí pro život, které přispěchalo s vlastní formou pomoci.

Hnutí pro život spolu s asociací Bůh tě sleduje a několika sjednocenými náboženskými sektami svorně tvrdí, že takzvané pilulky „den poté“ nic neřeší a že problém je úplně někde jinde.

„V první řadě ty znásilněné ženy potřebují píšťalky proti znásilnění. Z naší zkušenosti víme, že čím víc píšťalek, tím méně znásilnění. Pokud vás napadne voják s úmyslem vás znásilnit, okamžitě na svou situaci upozorněte zapískáním na píšťalku. Tím přivoláte pomoc, která vojáka odradí od znásilnění,“ tvrdí Hana Bolavá z Hnutí pro život, které spolu s dobrovolníky a náboženskými uskupeními zasílá na Ukrajinu píšťalky proti znásilnění.

„Přišlo mi už pět krabic píšťalek proti znásilnění. Je toho dohromady asi pět kilo. Mám teď pět kilo píšťalek proti znásilnění. Před pár dny mě znásilnilo a zmlátilo asi třicet ruských vojáků. Otěhotněla jsem s jedním z těch orangutanů. Dům mám rozbombardovaný na sračky. Manžel nejspíš někde padl na frontě. Na potrat jít nemůžu, protože není kam. Nemocnice je na sračky stejně jako můj dům, takže porodím dítě, který mi bude neustále připomínat to trauma, ale ty vole, mám aspoň pět kilo píšťalek proti znásilnění,“ pochvaluje si dvaadvacetiletá Naděžda Ivanovová z Buči, která stejně jako mnoho dalších Ukrajinek dostala z České republiky píšťalky.

„Vždycky mi ukápne slzička, když přijde pozitivní zpětná vazba. To pak člověk ví, že to, co dělá, má smysl,“ usmívala se Hana Bolavá, když píšťalky dorazily na místo určení.

„Pokud jsou píšťalky použity v čas a správně, lze díky nim odstranit až osmdesát procent znásilnění,“ je přesvědčen Evžen Krátký, který s Hnutím pro život dlouhodobě spolupracuje a který je odborníkem na znásilnění.

„Za svůj život jsem znásilnil již na padesát žen, takže si troufnu říci, že jsem na znásilnění odborník,“ vyjmenoval Evžen Krátký své úspěchy.

„Pokud by ty ženy měly píšťalky, tak bych si to znásilnění u řady z nich rozmyslel. U vojáků to bude stejné. A pozor, to nejsou jenom píšťalky, co ukrajinské znásilněné ženy potřebují. To jsou i dobře míněné rady. Já bych tedy touto cestou Ukrajinkám poradil, aby se neoblékaly tak vyzývavě. Tím ruské vojáky jenom lákají. Ukrajinky, používejte píšťalku a oblékejte se cudně,“ doporučil specialista na znásilnění Evžen Krátký.

Další specialista Daniel Molnár zase doporučuje poslat ruské vojáky na školení.

„Svou část viny na znásilnění nesou samozřejmě i samotní ruští vojáci. Je proto potřeba je poslat na několikadenní školení proti znásilnění. Je potřeba u ruských vojáků šířit osvětu v tom, že znásilnění je špatná věc. Jedině tak se věc někam pohne,“ tvrdí Molnár.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Zvěrstva ruských vojáků na Ukrajině jsou však smutnou skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>