Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Oslava 80. narozenin Karla Vágnera: Andrej Babiš
Oslava 80. narozenin Karla Vágnera: Babišovi
Oslava narozenin Karla Vágnera
Oslava narozenin Karla Vágnera
Narozeninová oslava Karla Vágnera
17
Fotogalerie

Babiš odjel do Ugandy ukazovat na věci, které tam jsou levnější než v České republice

Poslanec Andrej Babiš, kterému se nechce do vězení, se rozhodl, že bude prezident, roztáčí svou předvolební prezidentskou kampaň ve velkém. Jelikož poslanec Andrej Babiš nebyl nikdy troškař, klasická kampaň, při které by objížděl republiku, pro něho byla málo, tak se rozhodl, že bude objíždět svět.

Ve svém pravidelném pořadu „Tohle je levnější než u nás“ objíždí okolní, ale i ty vzdálené státy, prochází tamní obchody a trhy a zuřivě vyhledává produkty, které jsou levnější než v České republice. Jeho strategie a poselství jsou zcela jasné. Chce deklarovat neschopnost vlády Petra Fialy a ukázat na konkrétních případech, že se mu to tady rozpadá pod prsty.

Pod heslem Fialova drahota tak přináší očitá svědectví ze zahraničí, jak je to všude levné a u nás děsně drahé právě kvůli Fialovi, protože ten během těch pár měsíců vlády zapříčinil bezprecedentní pokles životní úrovně a růst cen, který Andrej Babiš těch osm let, co byl ve vládě, držel tak úspěšně na uzdě.

Po spanilé jízdě v Polsku, kde Andrej Babiš ukazoval jogurty a cigarety, které byly o tři koruny levnější než u nás, pokračuje ve své kampani a zamířil až do Ugandy v Africe, kde takzvaná Fialova drahota ještě více vynikne.

„Tady. Tady to vidíte. Neuvěřitelné. Tady mají sluneční brýle Ray-Ban v přepočtu za pár desítek korun, kdežto v České republice stojí i několik tisíc. Jak se asi Fialovi spí, když si naši lidi nemůžou dovolit sluneční brýle Ray-Ban a tady ti křováci v Africe je mají zá pár šušňů?“ rozčiloval se Andrej Babiš na tržišti v Ugandě, kam zavítal spolu se svým štábem, aby ukázal lidem, jak jsou na tom v Ugandě lépe než my.

„Vůbec bych se nedivil, kdyby Fiala dával Ray-Ban brýle Ukrajincům zadarmo, zatímco taková nebohá česká samoživitelka nebo důchodce si Ray-Ban brýle nemůžou dovolit,“ rozbrečel se Andrej Babiš do kamery.

„A tady. Vidíte. Tady prodávají opice,“ ukazoval Babiš na stánek, kde prodávali zvířata. „Tady mají opice v přepočtu za necelou stovku. Víte, kolik stojí opice v Čechách? Tam jde cena do desetitisíců. Kvůli Fialovi si běžná česká rodina nemůže opici dovolit,“ sesunul se Andrej Babiš k zemi a teatrálně mlátil pěstmi do země.

„A tady zase třeba banány. Celý trs banánů stojí v přepočtu deset korun. To je neuvěřitelné. Proč to tady jde, ale u nás nejde? Já vám řeknu proč. Protože vláda Petra Fialy kašle na svoje občany,“ posteskl si Babiš.

„Anebo tohle. To ani nevím, co to je, ale u nás to je určitě tak desetkrát dražší,“ ukazoval Andrej Babiš na nějaké ovoce a pak se zase rozplakal.

Podle itineráře bude Andrej Babiš brečet a ukazovat na levné produkty v Ugandě ještě dva dny. Potom se přesouvá ukazovat na levné plodiny a komodity do Somálska.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Jak to ale opravdu bude s cenou potravin v budoucnu?

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>