Ivan Bartoš s harmonikou

Ivan Bartoš s harmonikou Zdroj: Facebook Pirátů

Pirátka Olga Richterová se stala místopředsedkyní Sněmovny ve 2. kole (10.11.2021)
Pirátka Olga Richterová se stala místopředsedkyní Sněmovny ve 2. kole (10.11.2021)
Sněmovna: Volba nové předsedkyně. Ivan Bartoš ve frontě (10.11.2021)
Ustavující schůze Sněmovny, den druhý: Ivan Bartoš (Piráti) (10.11.2021)
Ustavující schůze Sněmovny, den druhý: Hlasující šéf Pirátů Ivan Bartoš (10.11.2021)
24
Fotogalerie

Svátek demokracie. Piráti se vrátili z chat a jejich fórum se stalo nejdůležitějším ústavním orgánem

Dlouho očekávané rozhodnutí, respektive hlasování, konečně padlo. Piráti se na svém fóru rozhodli, že teda jako jo. Že do vlády půjdou. Tímto svým rozhodnutím se zapsali do dějin jako hlavní hybatelé pokroku, kteří zachránili demokracii.

Ale dali si na čas. Zatímco celá republika se zatajeným dechem vyčkávala, jak se Piráti rozhodnou a co s jejich všemi čtyřmi poslanci bude, samotní Piráti odjeli na chaty, kde nejspíš sbírali inspiraci pro své hlasování.

Ač Piráti bojují za digitalizaci, zřejmě razí heslo „kovářova kobyla chodí bosa“ a na chatách a chalupách zjevně žádnou technikou typu zařízení s připojením na internet nedisponují. Tím pádem se muselo počkat s hlasováním, až se vrátí z chat domů. Podle všeho lze jasně podotknout, že za čekání to stálo. Jakmile Piráti oznámili, že půjdou do vlády, po celé republice se začalo slavit.

„Já su tak šťasné,“ vyskakoval pan Jaroslav z Olomouce, když se po čtyřech dnech čekání a napínání dozvěděl, že Piráti do toho skutečně jdou.

„Narodily se mi tři děti, vyléčil jsem se z rakoviny, ve Sportce jsem vyhrál tři miliony korun, ale tomu pocitu, když si Piráti odhlasovali, že půjdou do vlády, se nic nevyrovná,“ vykřikoval pan Jaroslav, který dodal, že to je nejlepší den v jeho životě. A ne jen v jeho.

Napříč celou republikou probíhají bujaré oslavy, lokální ohňostroje a improvizované a na rychlo zorganizované slavnostní pochody. Všichni slaví a radují se. Je to věru veliký den pro Českou republiku.

„Všichni čtyři poslanečtí Piráti jsou hrdinové,“ plakala dojetím postarší paní schoulená na chodníku v lázních Toušeň. Lidé kolem ní začali spontánně zapalovat svíčky.

Ačkoliv Pirátské fórum odhlasovalo účast Pirátů na vládě, práce Pirátského fóra tím rozhodně nekončí.

„První krok je za námi. Nyní nás čeká spousta a spousta práce. Na Pirátském fóru si musíme odhlasovat, jakou barvu obleku budu mít na příštím zasedání sněmovny, jestli se tam budu usmívat nebo mračit a hlavně co si mám dát dneska k obědu,“ potvrdil předseda Pirátů Ivan Bartoš, že jeho život se řídí výhradně Pirátským fórem, protože tak má demokracie vypadat. Aby úplně každý prvok, co si dokáže zavázat tkaničky, rozhodoval o životech ostatních.

Jak už bylo řečeno, rozhodnutí Pirátů, že umožní vládě, aby Piráty mezi sebe přijala, zcela jistě zachránilo Českou republiku. Pokud si někdy na fóru odhlasují ministerské pozice, bude se jednat o počin jistě historického významu.

Na to si ale budeme muset počkat, neboť v pátek se Piráti opět rozutečou na své chaty a chalupy.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Piráti jsou jako pytel blech.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>