Alena Schillerová bez retuší a photoshopu

Alena Schillerová bez retuší a photoshopu Zdroj: Jan Ignác Říha

Ministryně financí Alena Schillerová v předvolební debatě deníku E15 
Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech
Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech
Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech
Alena Schillerová otevírá bazén u hotelu Thermal v Karlových Varech
12
Fotogalerie

Není pravda, že málo investujeme. Do mého účesu a fotografií jsme investovali jmění, tvrdí Schillerová

Ačkoliv vláda premiéra Babiše vrší jeden kolosální úspěch za druhým, přeci jenom se ozývají hlasy, že není vše tak růžové, jak Prchal píše v premiérově nové knize.

Jednou z mála výtek, která směřuje na současnou vládu, je, že málo investuje. Dokonce se objevují i různé grafy a tabulky, které uvádí, že snad vláda Andreje Babiše investovala nejméně ze všech vlád. Na tuto ojedinělou výtku se rozhodla reagovat ministryně financí Alena Schillerová, která tvrzení o nedostatečných investicích razantně odmítá.

„Oni už nevědí, jak nás poškodit. Nemají na nás nic relevantního, tak tíhnou k pomluvám. Že vláda málo investuje? To je naprostý nesmysl. Jen do mého kadeřníka jsme investovali tolik, kolik všechny vlády od revoluce dohromady. A to se jedná jen o poslední dva roky.  Vidíte můj dokonalý účes? Ten se sám neudělá,“ prohrábla si Alena Schillerová na tiskové konferenci své báječné a dokonalé vlasy.

 

„Ukaž kozy, Aleno,“ ozvalo se z davu ohromených novinářů. Paní Schillerová jako dáma tuto výzvu neakceptovala a jen poslala vzdušný polibek směrem do davu.

„Investice do mého účesu byly opravdu astronomické. V čase pandemie, kdy namátkou zavíráme a otevíráme, co se nám zamane, byla kadeřnictví zavřená. To bylo pro můj účes samozřejmě neakceptovatelné, neboť národ potřebuje můj dokonalý účes. Proto jsme si připlatili za osobního kadeřníka, který mně chodil stříhat a barvit hlavu přímo na vládu. To taky nebylo nic levného,“ vyjmenovala ministryně financí položky, kam vláda za poslední rok investovala nejvíce.

„A nebyly to jen moje vlasy, kam vláda investovala. Samozřejmě, že bylo potřeba zainvestovat do fotografa a marketingových specialistů, kteří mi pomáhají se správou sociálních sítí. Když už mám tak dokonalý účes, musím se s ním pochlubit na Instagramu a Facebooku. Samo se to, vážení, neudělá.

Jako ministryně financí si nemůžu dovolit vypadat přiměřeně svému věku, nedej bože, zanedbaně. Rovněž si v těchto složitých dobách nemůže Česká republika dovolit, abych nepřispívala na sociální sítě romantické fotky a sem tam nepřidala nějakou tu báseň. To je investice, která se nám jednou vrátí několikrát.

A nezůstane jen u toho. V dalším volebním období chystáme rozsáhlé investice do drahých kabelek, které budou vítaným doplňkem mých instagramových a facebookových statusů,“ dodala ještě paní ministryně.

Alena Schillerová není sama, kdo se ohradil proti nařčení, že vláda málo investuje.

„Investovali jsme spoustu peněz do holdingu. Díky Evropské unii, která nám zpátečnicky nařídila vrátit dotace kvůli bonzákům Pirátům, jsme museli investovat víc, než jsme plánovali, abychom nebyli v červených číslech. Kolik prostředků investovali do holdingu vlády Topolánka a dalších? No vidíte.

I do kultury investujeme. Například dáváme lidem knihy zadarmo. To je investice hlavně do budoucna, která se mi vrátí, tak ať kritici mlčí a nechají nás v klidu pracovat,“ sebral vítr z plachet všem kritikům premiér Andrej Babiš.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Alena Schillerová občas nezná míru.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>